Go Back
+ servings
Udskriv
3.6 fra 10 stemmer

Æbleskiver - verdens nemmeste opskrift

De klassiske æbleskiver med fuld skrue på smagen
Forb. tid20 min
Tilb. tid30 min
Ret: Dessert, Dessert/Kage
Køkken: Dansk
Keyword: æbleskiver, jul, julemad
Antal: 4

Equipment

  • Æbleskivepande
  • Piskeris/elpisker

Ingredienser

Det tørre

  • 350 g hvedemel
  • 40 g sukker
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk natron
  • 1 tsk kardemomme
  • ½ tsk bagepulver
  • Revet skal fra ½ citron
  • ½ stang vanille - alternativt 1 spsk vanillesukker

Det våde

  • 3 æg
  • 450 ml kærnemælk
  • 70 g smør smeltet

Sådan gør du

Æbleskivedejen

  • Bland alle de tørre ingredienser i en skål. Der er ikke det store piskearbejde, så du kan sagtens nøjes med et almindeligt piskeris.
  • Del æggene i blommer og hvider. Pisk hviderne stive og gem til senere.
  • Hæld kærnemælk, æggeblommer og smør sammen og pisk det godt sammen.
  • Hæld de våde ingredienser ned til de tørre og piske det godt sammen.
  • Nu skal æggehviderne blandes i massen. Tilsæt et par skefulde af de luftige æggehvider til dejen og vend det rundt med en dejskraber, så det er godt blandet. Det skal endelig ikke piskes.
  • Tilsæt nu resten af hviderne til dejen og vend det godt sammen - uden at piske eller være for voldsom. Ellers falder dejen sammen.

Så skal der steges æbleskiver!

  • Varm æbleskivepanden op. Find en indstilling, så den er godt varm uden at ryge. Hvis du har en god støbejernspande, skal den være gennemvarm, så den holder en stabil temperatur under stegningen.
  • Smør fordybningerne med lidt smør. Det er en god idé med en bagepensel, så du efter hver anden bagning kan smøre lidt ekstra - den, der smører godt, kører godt...
  • Fyld fordybningerne ⅔ med dej og lad dem stege til de begynder at hæve ½ centimeter op. Hvis der skal guf i, er det nu, du putter det i.
  • Vend æbleskiverne 90 grader ved at stikke en kødnål eller lignende ind 1 cm fra toppen og træk den rundt, så den står på højkant
  • Gentag efter et minuts tid, så æbleskiven lukker
  • Giv æbleskiven endnu et minuts tid inden du tager dem af.
  • Smør, fyld, rinse, repeat.
  • Spises med masser af flormelis, syltetøj, nutella - det er bare afsted!