Go Back
Udskriv
4.52 fra 25 stemmer

Smørbøf

Ingredienser

  • kg Marmoreret ribeye af god kvalitet
  • 1 kg Lurpak saltet smør
  • ca. 1 dl Røget Whisky

Sådan gør du

Forberedelse

  • Skær kødet i tre store bøffer á ca. 500gr
  • Tør bøfferne af for blod og væske
  • Placér bøfferne på en rist og pensl bøfferne med whisky på alle flader
  • Stil bøffer og rist i køleskabet med en tallerken eller et fad under
  • Lad bøfferne tørmodne i 3-4 dage. Vend dem en gang om dagen og pensl samtidig med whisky

Smørmodning

  • Tag smørret ud af køleskabet og lad det få stuetemperatur
  • Pisk smørret grundigt (helst på en røremaskine), til det er ensartet og ”luftigt”
  • Tilsæt nu whiskyen lidt efter lidt og piske det godt ind i smørret.
  • Smag gerne på smørret undevejs for at sikre at smagen af whisky er til stede men ikke er overdøvende.
  • Placér en bøf på et stort stykke husholdningsfilm og smør den grundigt ind i smørmassen – det er meget vigtigt at bøffen er fuldstændig dækket af smørret, for at undgå at bakterier kan ”angribe kødet”.
  • Pak de smørdækkede bøffer ind i filmen og ”massér” smøren tæt omkring kødet.
  • Smid bøfferne i fryseren i et par timer, for at hærde smørret. Pak dem ud og placer dem på en rist.
  • Så er det tid til at vente – Lad bøfferne smørmodne i køleskabet, i alt mellem 10 og 30 dage.
  • Sørg for at vende kødet af og til og tjek om skallen af smør stadig er intakt – hvis ikke, lukkes huller og sprække med lidt smør.
  • Pak bøfferne ud af smørret og trim evt. mørke områder væk (der burde ikke være særligt meget, hvis overhovedet noget).

Tilberedning

  • Steg bøfferne som du foretrækker - hos undertegnede betyder det olie, endnu mere smør, hvidløg og et par kviste rosmarin.