Go Back
Gradvad Laks
Udskriv
4.86 fra 7 stemmer

Gravad Laks med Rævesovs

Gravad Laks serveres på en god skive surdejsbrød med rigeligt smør!
Forb. tid20 min
Tilb. tid2 d
Ret: Frokost
Køkken: Dansk
Keyword: gravad laks, rævesauce, rævesovs
Forfatter: Aarhusianeren

Equipment

  • Morter
  • Fad
  • Folie

Ingredienser

Gravad Laks

  • 1 kg lakseside
  • ½ stk stjerneanis
  • 4 spsk fint salt
  • ½ tsk frisk kværnet peber
  • 4 spsk sukker
  • 1 drys stødt koriander
  • 5 spsk tørret dild
  • 1 bundt frisk dild

Rævesovs (Rævesauce)

  • 1 dl god olivenolie
  • ½ dl cremefraiche
  • 1 spsk æblecidereddike
  • 2 spsk brunfarin
  • 3 tsk dijon sennep
  • 2 spsk tørret dild
  • 3 vrid frisk kværnet peber
  • ½ tsk salt

Pynt

  • 1 bundt frisk dild

Sådan gør du

Gravad Laks (2-3 dage før middagen)

  • Læg den halve stjerneanis i din morter og knus den helt
  • Tilføj salt, sukker, peber og koriander i morteren og kør det godt sammen
  • Vend den tørre dild i blanding
  • Rens laksen for evt. ben eller fedtkanter - altså det du alligevel ikke ønsker at spise
  • Læg laksen på skindsiden og dæk alle kød-sider med med krydder-blandingen
  • Tag den friske dild og frigør den fra stænglerne, og hak den fint
  • Læg den friske dild spredt på toppen
  • Pak den godt ind i folie, og læg den i et passende fad.
  • Nu skal den stå i køleskab 2-3 dage

Rævesovs (Rævesauce)

  • Pisk alle ingredienserne godt sammen
  • Smag til med salt, peber, sennep eller farin - afhængig af hvor stærk eller sød du ønsker den

Gravad Laks (servering)

  • Tag laksen ud og frigør den for folie
  • Skær laksen fri for skindet med din skarpeste kniv
  • Skær laksen i tynde skiver, og læg laksen på et fad
  • Pynt med lidt ekstra frisk dild

Noter

Gravad Laks spiser du bedst på en god skive surdejsbrød med rigeligt smør - toppet med rævesovs og lidt frisk dild!