Go Back
Udskriv
4.94 fra 16 stemmer

Brændende Kærlighed

Ret: Aftensmad, Hovedret
Køkken: Dansk
Keyword: bacon, brændende kærlighed, kartoffelmos

Ingredienser

Kartoffelmos (kartoffelmos)

    Bacon & løg med Cognac

    • 300 g italiensk pancetta - eller god bacon (gerne i helt stykke)
    • 6 stk stor skalotte løg
    • 1 dl Hønseboullion
    • 1 sjat Cognac
    • 1 god klat smør
    • 1 sjat Olivenolie (til stegning)

    Garniture

    • Syltede rødbeder
    • Frisk purløg eller bredbladet persille

    Sådan gør du

    Kartoffelmos (kartoffelmos)

      Bacon & løg med Cognac

      • Skær baconen i små tern og steg gyldne og sprøde over en god varme på en tør pande - eller med lidt olivenolie.
      • Skær de løgene i meget fine skiver på en mandolin - eller hak dem blot i mindre tern.
      • Tag bacon af panden og stil til side.
      • Svits løgene ved på samme pande, lad den karmelisere.
      • Tilsæt hønsebouillon og lad det koge godt ind.
      • Kom bacon tilbage på panden.
      • Skru let op for varmen, kom et godt skvæt cognac på panden og lad det koge ind et øjeblik - du kan også sætte ild til det, hvis du er i det humør.
      • Slut af med at tilsætte en klat smør.