Go Back
Udskriv
5 fra 2 stemmer

Pommes Anna

Ret: Hovedret
Keyword: kartofler, pommes anna

Ingredienser

  • 3 kg skrællede kartofler
  • 400 g klaret smør
  • 1 bundt frisk timian
  • salt
  • 2 skalotteløg
  • revet ost parmesan eller vesterhavsost

Sådan gør du

STEP 1: Kan mad fordel laves 1-2 dage inden middagen

  • Tænd ovnen på 170 grader
  • Smelt smøret i en gryde og drys timian bladene i og lad det hygge sig
  • Smør et passende fad - brug lidt af det smeltede smør
  • Kør kartoflerne i helt tynde skiver på mandolinjern
  • Kør skalotteløg i helt tynde skiver på mandolinjern
  • Dæk bunden med kartofler
  • Dryp lidt smør på kartoflerne
  • Gentag lag på lag... efter en 3-4 lag kan du lægge lidt løg eller lidt revet ost - og drys lidt salt ind i mellem
  • Bliv ved til fadet er godt fyldt og der er kommet lidt højde på kartoflerne
  • Pres kartoflerne godt sammen
  • Dæk med staniol
  • Sæt kartoflerne i ovn i 1½ time på 170 grader
  • Lad dem køle af - og sæt i køleskabet

STEP 2: Laves på dagen

  • Tænd ovnen på 230 grader varmluft
  • Skær forsigtigt kartoffelkage op i tern af passende størrelse
  • Sæt dem på en bageplade med lidt afstand
  • Sæt dem i ovnen 12-15 min til de er varme og tager farve
  • Så er de klar til servering

Noter

Serveringforslag: Beef Wellington med knoldselleri-pure og rødvinsglace