Go Back
+ servings
Udskriv
4.75 fra 4 stemmer

DÅDYR FILET MED JORDSKOKKEMOS

Serveret med ovnbagt rosenkål
Ret: Aftensmad, vildtmad
Keyword: vildtkød
Antal: 4 personer
Forfatter: Jægerinden

Ingredienser

  • Dådyr filet
  • 2 kg jordskokker
  • 800 g rosenkål
  • ½ citronsaft
  • 2 fed hvidløg
  • dl olivenolie
  • 25 g smør
  • frisk revet parmesan
  • salt
  • peber
  • evt. fløde/mælk til jordskokkemos

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 ℃.
  • Skræl jordskokkerne, sæt dem i en gryde med vand – vent med at koge dem. 
  • Mix marinaden til både kødet og rosenkålen. 1,5 dl. olivenolie, 2 fed presset hvidløg, salt og peber.
  • Afpuds dyre filet, placer på en tallerken og hæld halvdelen af marinaden over kødet. Sæt til side.
  • Rengør rosenkålen, skær enden af dem, halver dem og læg dem i en skål. Hæld den resterende marinade i, og mix godt. Pres saften fra en halv citron i. Sæt i et ovnfast fad og bag i ovnen i 35 min. Efter 20 min. drysses parmesanen udover rosenkålen og bages videre i 15 min. 
  • Sæt jordskokkerne over at koge så snart rosenkålen er sat i ovnen. 
  • Varm en pande på høj varme med 25 g. smør. Steg dyre fileten 1 min. på hver side, indtil den har fået farve. Sørg for løbende at hæld stegesaften/smørret over kødet.
  • Sæt i et ovnfast fad og ind i ovnen i 8 min. eller indtil den har en kernetemperatur på 53 ℃. Stegetiden afhænger meget af størrelsen på fileten, samt hvordan ovnen varmer. Så er det første gang, anbefaler jeg at benytte et stegetermometer.
  • Tag kødet ud af ovnen, pak det ind i stanniol og et viskestykke. Lad det hvilke i 10 min. 
  • Tilbage til jordskokkemosen. Fløde, mælk eller vand? Fløde giver den mest cremede mos, men den kan sagtens laves på ½ dl af kogevandet. Skal du have fløde i, så hælder du alt væden fra. Skal det være på vand lader du ½ dl. kogevand blive tilbage i gryden.
  • Blend jordskokkemosen fin. Er den for grov tilføjes en smule væske lidt ad gangen til den rette konsistens opnås. Smag til med salt, peber og evt. ½ tsk. muskatnød. 
  • Anret tallerkenen med et par skiver kød på bund af jordskokkemos og sprøde ovnbagte rosenkål på siden.