Go Back
Udskriv
5 fra 7 stemmer

Vafler med stenbiderrogn og creme fraiche

Sprøde vafler med de lækreste stenbiderrogn og creme fraiche
Forb. tid15 min
Tilb. tid20 min
Samlet tid30 min

Ingredienser

  • 1 stk løg
  • 65 g smør
  • 2 kviste timian
  • 0,5 dl hvidvin
  • 2 stk æg
  • 3 dl sødmælk
  • 225 g hvedemel
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk sukker

Herudover

  • 150 g stenbiderrogn Renset og saltet
  • 200 g creme fraiche 38% eller ingenting
  • Frisk dild
  • Evt Dildolie

Sådan gør du

Løgvafler

  • Skær løget i tynde strimler. Svits let med 15g smør og timian.
  • Kom vinen på og lad det stå og snurre 4-5 minutter ved mellem til lav varme til løgene er helt klare og vinen kogt væk.
  • Blend løgene til de er helt purerede. Hvis du har en god blender, kan du komme løgene i som de er i det næste skridt. Så sparer du også lidt opvask.
  • Kom æg, mælk og løgpuré i en skål (eller nemmest blender). Arbejd det hele sammen. Tilsæt 50g smeltet smør hvis du bruger en skål til at lave det. Hvis du bruger blender, kommer du bare smørret i blender igennem.
  • Tilsæt bagepulver, sukker, salt og halvdelen af melet. Juster med det resterende mel til konsistensen er som en halvtyk pandekagedej. Melmængden afhænger lidt af både mel og løgenes størrelse. Lad gerne dejen trække 10-15 minutter, men du kan gå direkte til stegning.
  • Steg vaflerne ved middelvarme 3-4 minutter.
  • Server de lune vafler med creme fraiche, stenbiderrogn og dild(olie)