Go Back
+ servings
Udskriv
5 fra 1 stemme

Hvide asparges med røget creme fraiche og rogn

En moderne fortolkning til dit frokostbord
Forb. tid30 min
Tilb. tid10 min
Keyword: Den store påskefrokost
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 4 stk hvide asparges (de store fede, ellers dobbelt antal)
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 dl creme fraiche 38% (selvfølgelig)
  • 50 g ørredrogn
  • Frisk koriander
  • 1 stk økocitron

Sådan gør du

  • Skræl asparges og knæk bunden af. Skær i mundrette stykker.
  • Kog asparges i kogende vand med godt med salt. 3 minutter. De skal blot give tegn på mørhed.
  • Dræn asparges og vend med olivenolie, salt og peber.
  • Ryg creme fraichen cirka 10-15 minutter med en rygepistol i en bøtte.
  • Anbring asparges på en tallerken. Hvor rigidt det skal være, er helt op til dig.
  • Top med creme fraiche, rogn, frisk koriander og fintrevet citronskal.