Go Back
+ servings
Udskriv
4.67 fra 3 stemmer

Varmrøget laks med røræg

Perfekt til frokostbordet
Forb. tid5 min
Tilb. tid10 min
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 3 stk æg
  • 50 g smør
  • 0,5 dl piskefløde
  • 150 g Varmrøget laks (Kan også være koldrøget eller anden røget fisk)
  • Dild, fennikel og kørvel i bunkevis

Sådan gør du

  • Pisk æggene sammen. Kom i en skål eller kasserolle over et vandbad sammen med fløde og smør. Smag til med salt og generøse mængder friskkværnet peber. Tænd for varmen nu.
  • Rør nu løbende i det med en dejskraber. Ikke sådan noget panisk røren. Blot venden rundt og sørge for at det ikke sætter sig i bunden. Fortsæt til æggene har sat sig 80%. Det må (eller skal faktisk) være en smule løs væske omkring. Det skal nok sætte sig ved eftervarmen.
  • Kom æggene over på det du vil servere på. Top med laks og urter. Eventuelt en smule fintrevet citronskal, hvis du har en på lager.