Go Back
+ servings
Udskriv
3.67 fra 3 stemmer

Påskekagen

Forb. tid25 min
Tilb. tid40 min
Antal: 12 stykker

Ingredienser

  • 250 g smør
  • 250 g sukker
  • 5 stk æg
  • 125 g pistacienødder usaltede
  • 125 g mel
  • 1 tsk bagepulver

Rabarber

  • 1,5 dl sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 3 dl vand
  • 200 g rabarber i tern

Smørcreme

  • 450 g flormelis
  • 75 g smør Blødt
  • 200 g creamcheese IKKE LIGHT
  • 1 stk citron

Sådan gør du

  • Pisk smør og sukker luftigt og hvidt. Det skal være helt fluffy.
  • Slå æggene ud og pisk dem sammen. Tilsæt æggene til smørblandingen forsigtigt mens der piskes.
  • Blend pistacienødder til et fint mel og vend sammen med mel og bagepulver.
  • Vend melblandingen i smørret og vend kun til den har samlet sig.
  • Kom i en smurt form og bag 35-40 minutter ved 180 grader. (til den er gylden og har sat sig nok til at du kan stikke i den med en pind, som så kommer ren op). Lad den køle helt af før den deles.

Rabarber

  • BRing sukker, vand og vanilje op i kog. Lad det lige stå og boble et par minutter.
  • Kom rabarber i, skru ned for varmen og pocher i 3-4 minutter. Sluk for varmen og lad dem trække til de er tilberedt, men ikke faldet fra hinanden.

Smørcreme

  • Kom flormelis og smør i en skål. Pisk til det er arbejdet godt sammen.
  • Tilsæt cremecheese og skal af hele citronen. Pisk til det er let og luftigt.
  • Kom i en sprøjtepose med tyl.
  • Flæk kagen og kom et lag smørcreme på. Cirka halvdelen.
  • Dræn rabarber, så de er helt tørre. Hvis der er noget sirup ved, vil det smadre igennem smørcremen. Alternativt kan du også komme en smule rabarbersirup på bundene for at væde dem let.
  • Luk til, pynt med smørcreme, rabarber og æg