Go Back
Udskriv
3.8 fra 5 stemmer

Surdejsskolen: Pandebrød til morgenmaden

Forb. tid10 min
Ret: Frokost, Morgenmad
Køkken: Dansk
Keyword: surdej, surdejsbrød, surdejsskolen

Equipment

  • Aktiv surdej
  • Stegepande

Ingredienser

  • 100 g aktiv surdej fra køleskabet eller køkkenbordet
  • Forårsløg
  • Kerner eller frø fx sesam, chia, hør, græskar etc
  • Salt
  • Olivenolie eller smør

Sådan gør du

  • Varm panden på middel varme.
  • Imens hakker du forårsløg eller lignende til topping. Eller lad være, hvis du vil have den uden grønt.
  • Hæld lidt smør eller olie på panden.
  • Hæld cirka 100 ml aktiv surdej på panden i et lag på 5-10 mm. Tyndere er bedre.
  • Hæld dine toppings og salt på, imens brødet stadig er flydende på toppen.
  • Når det dufter brunt og lækker, vender du brødet og steger det nok til, at dine toppings har fået lidt varme og farve.
  • Når brødet er færdigt, kan du lade det køle af på en rist, så det forbliver sprødt.
  • Steg et par spejlæg, smæk dem på toppen og nyd den salte, syrlige og friske smag fra dit surdejspandebrød.