Go Back
+ servings
Udskriv
4.17 fra 6 stemmer

Kylling Danois - klassisk grydestegt kylling

Forb. tid15 minutter
Tilb. tid1 time
Samlet tid1 time 15 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

Kylling

  • 1 stor kylling
  • 25 g smør
  • 2 spsk rapsolie
  • 1 potte kruspersille
  • 2 løg
  • 2 gulerødder
  • 5 laurbærblade
  • 2,5 dl hønsefond eller vand
  • 2,5 dl hvidvin
  • 3,5 dl piskefløde

Agurksalat

  • 1 agurk
  • 1 spsk salt
  • 1,5 dl eddike
  • 3 spsk sukker
  • 1 dl vand

Rabarberkompot

  • 300 g rabarber
  • 0,5 dl vand
  • 2 spsk rørsukker
  • 0,5 vaniljestang

Mormorsalat

  • 1 salathoved
  • 1,5 dl fløde
  • 1 citron
  • 2 tsk sukker
  • salt og peber.

Sådan gør du

Grydestegt kylling

  • Skyl kyllingen grundigt og krydr den både ind og udvendigt med salt og peber. Fyld kyllingen med persille. Luk til med en stegenål.
  • I en støbejernsgryde kommes smør og olie. Lad det brune af.
  • Brun kyllingen på bryst, ryg og hver af siderne, så lårene også får en tur. Vend kyllingen med rygbenet ned af.
  • Kom fond, vin, halve løg og gulerødder ved. Lad det simre i 45 minutter til en time. Kyllingen er færdig når lårene begynder at slippe, når du trækker let i dem.
  • Tag kyllingen op og sigt væsken. Returner den og og bring den i kog. Reducer cirka 5 minutter uden låg og kom fløden ved. Kog ind i endnu 5 minutter. Smag til med salt, peber og evt en smule eddike.
  • Trancher kyllingen og kom lidt sauce over. Server resten apart.

Agurksalat

  • Skær agurken helt tyndt og drys den med salt. lad den trække en halv time.
  • Hæld overskydende væske fra.
  • Kom vand, eddike og sukker i en gryde og giv et hurtigt opkog. Kom lagen henover og lad det trække i en halv times tid.

Rabarberkompot

  • Skær rabarberne i 2 cm stykker og kom i en gryde med vand og vaniljekorn og stang.
  • Kog under låg i cirka 5 minutter før sukkeret tilsættes. Kog yderligere 4-5 minutter.
  • Smag eventuelt til med mere sukker, hvis du har en sød tand.

Mormorsalat

  • Pluk salaten og skyl den grundigt. Der er ikke noget værre en salat som knaser.
  • Pres citronen og kom cirka 3 spsk saft op i flødekartonen sammen med sukkeret og ryst det let. Lad det stå på bordet og trække i 10 minutter før det smages til med salt og peber. Eventuelt mere citronsaft og sukker.
  • Lige før servering hældes dressingen over salatbladene og vendes forsigtigt rundt med fingrene. Salaten kan godt falde lidt sammen når dressingen kommer på, så den skal på i sidste øjeblik.