Go Back
Udskriv
4 fra 2 stemmer

Surdejsskolen: Knækbrød på surdejsrester

Forb. tid2 min
Tilb. tid30 min
Ret: Snacks
Køkken: Dansk
Keyword: surdej, surdejsbrød, surdejsskolen

Equipment

  • Ovn

Ingredienser

  • 100 g surdej eller hvad du nu lige har til overs
  • Diverse frø/kerner sesam, chia, solsikke, etc
  • Fint salt
  • Evt lidt fuldkornsmel hvis surdejen er for våd

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 grader.
  • Rør surdejsresten godt sammen og tjek dens konsistens. Hvis den er for våd, skal du tilsætte lidt fuldkornsmel, så den bliver fastere. Ellers bliver den aldrig sprød i ovnen.
  • Læg et stykke bagepapir på en ovnplade.
  • Smør surdejsresten ud på bagepapiret. Så tyndt som muligt.
  • Drys med dine foretrukne kerner og giv det lidt fint/kværnet salt på toppen.
  • Tryk huller over hele brødet med en gaffel. Det forhindrer at det puster sig op som en ballon, når man bager det.
  • Bag brødet i cirka 30 minutter ved 200 grader. Tjek undervejs, om det ser sprødt ud. Det skal være helt sprødt i ovnen.
  • Tag det ud, når det er færdigt og fjern bagepapiret på bagsiden. Lad det køle af på en rist.
  • Knæk det i mindre strykker og opbevar det i en lufttæt boks ved stuetemperatur.