Go Back
+ servings
Udskriv
5 fra 7 stemmer

Varme Hveder

Opskriften på de lækreste og blødeste varme hveder
Forb. tid1 t 30 min
Tilb. tid15 min
Samlet tid1 t 45 min
Antal: 16 hveder

Ingredienser

  • 4 dl sødmælk
  • 35 g gær
  • 2 æg
  • 1 spsk sukker
  • 1,5 tsk salt
  • 1 strøget tsk stødt kardemomme
  • 650-750 g mel
  • 125 g smør
  • 1 stk æggeblomme
  • 0,5 dl mælk til pensling

Sådan gør du

  • Lun mælken til den er håndvarm. Opløs gæren heri og pisk æg, kardemomme og sukker i også. Rør nu mel i og ælt i cirka 7-8 minutter til den er glat og er blevet en smule spændstig. Den må godt føles som lidt fast, men den skal være til at ælte. Den må ikke være tør. Men skal heller ikke være som havregrød.
  • Tilsæt nu tern af smør og salt og ælt til smørret er indarbejdet i dejen. Lad dejen hæve en halv time på køkkenbordet.
  • Del dejen i 14-16 lige store kugler og rul dem ud. Du har muligvis brug for godt med mel på bordet, da dejen er lidt fedtet. Sæt bollerne i en bradepande med 1-1,5 cm imellem dem. Lad dem hæve til de er doblet i størrelse. Det vil tage cirka 1,5 time. Pensel forsigtigt med æggeblomme og mælk, som er pisket sammen.
  • Bag krydderbollerne 16-18 minutter i en 200 grader varm ovn - Til de er blevet endnu større og har taget farve.
  • Prøv at lade bollerne køle før du kaster dig over dem. De skal helst flækkes og ristes.