Go Back
Udskriv
5 fra 3 stemmer

Surdejsskolen: Lav vafler af din overskydne surdej

Forb. tid30 min
Tilb. tid12 t
Ret: Bagværk, Dessert, Morgenmad
Køkken: Dansk
Keyword: surdej, surdejsbrød, surdejsskolen, vafler

Equipment

  • Vaffeljern

Ingredienser

Fordejen

  • 200 g surdej behøver ikke være fodret og kan komme direkte fra køl
  • 250 g hvedemel
  • 50 g sukker
  • 400 g kærnemælk eller A38

Vaffeldejen

  • Hele fordejen
  • 50 g smeltet smør
  • 3 æg
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk bagepulver

Sådan gør du

Fordejen

  • Bland alle ingredienserne til fordejen.
    Husk nu ikke at bruge ALT din surdej, men gem en klat i køleskabet som du fodrer.
  • Fordejen skal stå på køkkenbordet natten over. Hvis du er gået i gang i endnu bedre tid end det, fx morgenen før, kan den stå i køleskabet, indtil du tager den ud om aftenen.

Vaffeldejen

  • Tænd dit vaffeljern, så der er fuld skrald på det, når du skal bruge det.
  • Om morgenen smelter du smørret først og lader det køle lidt af.
  • Pisk æggene godt og pisk det smeltede smør i æggemassen.
  • Pisk salt og bagepulver i massen.
  • Hæld nu roligt fordejen ned i æggemassen, imens du pisker den godt sammen og sørger for, at det hele bliver blandet godt.
  • Så er det bare om at komme i gang med at bage vafler. Jo mørkere, jo bedre 😍
    Jeg har brugt et vaffeljern fra Tefal Snack Collection, der giver dejen godt med tæv.
  • Serveres gerne med æg, bacon, pølser og alt, hvad der hører til en god morgenmad!

Noter

Denne dej kan også sagtens bruges til amerikanske pandekager. Så steger du dem bare på en pande eller lignende i stedet for at bruge dit vaffeljern.
Og husk bacon, æg, pølser, sirup, kaffe og det hele 😎