Go Back
Udskriv
4.58 fra 7 stemmer

Burgerboller: Opskriften på perfekte, søde og bløde burgerboller

Next level burgerboller
Forb. tid3 t
Ret: Aftensmad, Amerikansk, Burger
Køkken: Amerikansk, Dansk

Ingredienser

  • 300 g mælk lunet til 25°C
  • 50 g gær
  • 1 spsk sukker eller honning
  • 200 g kartoffelmos
  • 500 g hvedemel
  • 15 g salt
  • 150 g smør blødt, ikke smeltet
  • Sesam til drys på toppen

Sådan gør du

Dejen

  • Find din store røreskål frem - gerne til en røremaskine.
    Opløs gær og sukker/honning i den lune mælk.
  • Lad mælken stå i et kvarter, så gæren kan få lov at vågne, inden den skal på arbejde.
  • Bland kartoffelmosen med mælken så godt som muligt i røremaskinen eller med en grydeske.
  • Bland først 2/3 af melet i, og sørg for at det hele er blandet godt.
  • Tilsæt derefter det bløde smør, ét æg og resten af melet.
  • Ælt det grundigt i 5 minutter.

Hævning

  • Lad dejen stå i en times tid, indtil den er hævet til mindst dobbelt størrelse.
  • Tag bagepladerne ud af ovnen (hvis de bor der) og tænd ovnen på 200°C uden varmluft.
  • Del dejen op i 16 dele.
  • Rul hver del til en kugle, som trykkes ca 2 cm flad.
    Hvis de klistrer lidt, kan du med fordel bruge en dejspatel til at trække dem runde på bordet.
  • Fordel de 16 kugler på 2 stykker bagepapir på bageplader, eller direkte på 2 bageplader hvis du har gode plader.
  • Lad dem hæve yderligere en time.

Bagning

  • Bag bollerne ved 200°C i 15 minutter. De er ikke helt færdige endnu.
    Alle ovne er forskellige, så lad være med at hænge dig i nøjagtige tider - hold øje med bollerne.
  • Pisk et æg med et par dråber mælk, så du er klar til at pensle bollerne.
    Find sesamfrø frem til at drysse på bollerne.
  • Tag pladerne med boller ud, imens ovnen stadig kører.
  • Pensl bollerne og drys sesamfrø på en ad gangen. Ægget på bollerne tørrer hurtigt, fordi de er varme, så det skal gøres i samme bevægelse.
  • Når alle bollerne er klar, sættes de tilbage i ovnen og får de sidste 5 minutter, så de bliver sprøde og gyldne.
  • Lad dem køle af på en rist, så de får godt med luft. Vent en time, inden du spiser dem.
  • Så er du klar til burgerfredag!