Burgerboller: Opskriften på perfekte, søde og bløde burgerboller
Next level burgerboller
Forb. tid3t
Ret: Aftensmad, Amerikansk, Burger
Køkken: Amerikansk, Dansk
Ingredienser
300gmælklunet til 25°C
50ggær
1spsksukker eller honning
200gkartoffelmos
500ghvedemel
15gsalt
150gsmørblødt, ikke smeltet
Sesamtil drys på toppen
Sådan gør du
Dejen
Find din store røreskål frem - gerne til en røremaskine.Opløs gær og sukker/honning i den lune mælk.
Lad mælken stå i et kvarter, så gæren kan få lov at vågne, inden den skal på arbejde.
Bland kartoffelmosen med mælken så godt som muligt i røremaskinen eller med en grydeske.
Bland først 2/3 af melet i, og sørg for at det hele er blandet godt.
Tilsæt derefter det bløde smør, ét æg og resten af melet.
Ælt det grundigt i 5 minutter.
Hævning
Lad dejen stå i en times tid, indtil den er hævet til mindst dobbelt størrelse.
Tag bagepladerne ud af ovnen (hvis de bor der) og tænd ovnen på 200°C uden varmluft.
Del dejen op i 16 dele.
Rul hver del til en kugle, som trykkes ca 2 cm flad.Hvis de klistrer lidt, kan du med fordel bruge en dejspatel til at trække dem runde på bordet.
Fordel de 16 kugler på 2 stykker bagepapir på bageplader, eller direkte på 2 bageplader hvis du har gode plader.
Lad dem hæve yderligere en time.
Bagning
Bag bollerne ved 200°C i 15 minutter. De er ikke helt færdige endnu.Alle ovne er forskellige, så lad være med at hænge dig i nøjagtige tider - hold øje med bollerne.
Pisk et æg med et par dråber mælk, så du er klar til at pensle bollerne.Find sesamfrø frem til at drysse på bollerne.
Tag pladerne med boller ud, imens ovnen stadig kører.
Pensl bollerne og drys sesamfrø på en ad gangen. Ægget på bollerne tørrer hurtigt, fordi de er varme, så det skal gøres i samme bevægelse.
Når alle bollerne er klar, sættes de tilbage i ovnen og får de sidste 5 minutter, så de bliver sprøde og gyldne.
Lad dem køle af på en rist, så de får godt med luft. Vent en time, inden du spiser dem.