Go Back
Udskriv
4.72 fra 7 stemmer

Geniale, sprøde kartofler

Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk, Vildt
Keyword: kartofler

Ingredienser

  • 1 kg kartofler
  • 1 spsk bagepulver
  • 1 spsk salt
  • 4 fed hvidløg
  • 3 stilke rosmarin
  • Evt. kruspersille til drys ved servering

Sådan gør du

Krydderolien

  • Hak rosmarin og hvidløg fint.
  • Hæld olien op i en gryde, varm den op og steg rosmarin og hvidløg gyldent.
  • Så snart hvidløget tager farve, skal olien sies fra.
    Gem både olie og krydderier!

Kartoflerne

  • Sæt ovnen på 250°C.
  • Skær kartoflerne ud i terninger på ca 2 cm
  • Dæk kartoflerne i en gryde med koldt vand og bring det i kog.
    Tilsæt bagepulver og salt til vandet.
  • Kog kartoflerne i omkring 10 minutter, så de er lige akkurat færdigkogte.
  • Hæld kogevandet fra og lad dem dampe af i 1 minut.
  • Hæld krydderolien over kartoflerne og læg låg på gryden.
    Slyng kartoflerne rundt i gryden, så hårdt du kan - imens du holder godt fast på låget 😁
  • Hæld kartoflerne op i et godt ovnfad, der kan hjælpe til med at give kartoflerne bank.
  • Steg kartoflerne knasende sprøde i ovnen ved 250°C - det tager cirka en halv time, hvis den er varm.
  • Server kartoflerne i fadet og bland krydderierne i dem. Du kan eventuelt give dem en gang finthakket kruspersille for ekstra farve og velsmag.