Go Back
Udskriv
5 fra 3 stemmer

Svampesauce med Karl Johan

Ingredienser

  • 20 g tørrede Karl Johan-svampe andre tørrede kan også bruges. Hvis du har friske, skal du bruge 200 g.
  • 100 ml vand kun hvis du bruger tørrede svampe
  • 100 g smør
  • 2 spsk mel
  • 250 ml piskefløde

Sådan gør du

  • Læg de tørrede svampe i blød i kogende vand. Jo længere tid, jo bedre.
    Hvis du bruger friske, springer du vand + iblødsætning over.
  • Blend de iblødsatte svampe sammen med vandet.
    Hvis du bruger friske svampe, skal de hakkes fint.
  • Smelt smørret i gryden ved medium varme. Tilsæt melet og lad det riste let.
  • Når melet er optaget i smørret og ristet kort af, tilsættes de blendede svampe eller friske svampe + 50 ml vand.
    Pisk det godt sammen med smørret og melet.
  • Tilsæt fløden og pisk videre for at blande det hele godt sammen.
  • Smag den til med salt og peber. Afhængigt af hvad du serverer den til, kan den også klare en klat ribsgélé. Hvis det er sammen med tranebær/æble-kompot eller andet sødt, er det ikke nødvendigt.
  • Konsistensen bør passe med mængderne, men ellers kan du fortynde eller jævne efter behov.