Go Back
Udskriv
5 fra 8 stemmer

Høvdingegryde med oksekød, bacon og cocktailpølser

Forb. tid15 min
Tilb. tid1 t 30 min
Samlet tid1 t 45 min
Forfatter: Høvding

Ingredienser

  • 750 g oksekød i tern (tykkam eller bov)
  • 3 spsk mel
  • 2 stk løg
  • 3 fed hvidløg
  • 3 stk gulerødder
  • 200 g bacon i grove tern
  • 1 dl sherryeddike
  • 4 stk laurbærblade
  • 1 spsk paprika (evt røget)
  • 1 l oksefond
  • 4 stk timiankviste
  • 3 spsk worchestershiresauce
  • 150 g perleløg
  • 250 g cocktailpølser (IKKE DE TARVELIGE FRA DÅSE)

Sådan gør du

  • Vend kødet i mel krydret med salt og peber.
  • Brun det grundigt i en smule olie. Gør det eventuelt af to omgange. Tag kødet op.
  • Svits strimler af løg, tern af gulerødder, hvidløg og bacon til baconet har taget let farve og løgene er klare.
  • Kom eddiken på og kog den næsten helt væk. Returner herefter oksekødet til gryden og kom paprika, timian, laurbær, fond og worchestershire sauce på. Bring i kog og skum eventuelle urenheder af. Simmer i cirka 75 minutter - Til kødet er mørt.
  • Hvis sovsen er en smule tynd, kan du jævne den let med en meljævning. (mel rystet med koldt vand - cirka 1 spsk mel til 3 spsk vand). Ellers kommes perleløg og cocktailpølser i. Lad det småsnurre i 10-15 minutter. Pølserne må ikke være så varme at de sprænger. Smag til med salt og peber. Eventuelt en smule tabasco og ekstra sherryeddike.
  • Server med velfed kartoffelmos.