Go Back
+ servings
Udskriv
4.13 fra 8 stemmer

Millionbøf - opskriften på den klassiske, danske udgave af Bolognese

Forb. tid15 min
Tilb. tid45 min
Antal: 4 personer

Ingredienser

Millionbøf

  • 400 g hakket oksekød
  • 2 løg
  • 3 laurbærblade
  • 2 spsk olie til stegning
  • 2 spsk hvedemel
  • 5 dl mørk oksefond
  • 3 spsk gastrique (kan eventuelt erstattes af engelsk sauce og lidt æbleeddike)
  • 1 spsk ribsgelé
  • Salt peber

Salat

  • 300 g rosenkål
  • 1 rødløg
  • 1 citron
  • 20 g parmesan
  • 50 g mandler
  • Karse
  • Salt peber og olivenolie

Sådan gør du

SÅDAN GØR DU

    Millionbøf

    • I olien brunes det hakkede kød grundigt. Kan du ikke få ordentlig gang i komfuret, så gør det i stedet over to gange. Jeg bruger også en støbejernsgryde, da den holder godt på varmen. Tag kødet op.
    • Sauter løgene i lidt olie og kom kødet ned til de klare løg sammen med laurbær.
    • Rør melet i, lad det stege af et minuts tid og tilsæt så fonden. Lad den snurre cirka 30 minutter til det har den rigtige konsistens.
    • Smag til med salt, peber, gastrique og ribsgele. Evt også en smule syre, hvis den bliver for sød.
    • Server når du er klar.

    Salaten

    • Orden rosenkålene - Aka skær bunden af og fjern de grimmeste blade. De pæne blade pilles af og bruges til salat. Resten bruges i mosen - Eller i salaten.
    • Kom mandolintynde løgringe over. Så vend med citronsaft og skal, salt, peber og olie.
    • Kom grofthakkede, ristede mandler op og slut af med mere citronskal, revet parmesan og karse.
    • SPIS