Go Back
Udskriv
4.67 fra 6 stemmer

Risotto all'Amarone

En klassisk risotto, men med en syre, dybde og frugt, som du ikke har prøvet før.
Forb. tid30 min
Ret: Aftensmad
Køkken: Italiensk
Keyword: amarone, risotto, rødvin

Ingredienser

  • 300 ml grøntsagsfond
  • 300 ml Masi Amarone-rødvin
  • 150 g risotto-ris Arborio eller Vialone Nano
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 rødløg
  • 2 spsk smør
  • 100 g parmesanost den gode!
  • 1 tsk friskkværnet muskatnød
  • Evt. trøfler 😁

Sådan gør du

  • Hak rødløget fint.
  • Hæld fond og rødvin sammen i en gryde og hold den varm. Den skal ikke koges.
  • Varm en kasserolle op og hæld olivenolie i den.
  • Steg rødløgene klare, men de må ikke tage farve.
  • Hæld risene i kasserollen og steg dem roligt i 5 minutter. De begynder at blive blanke og skinnende, når de er klar. Skru ned til medium varm.
  • Hæld ¼ af fond/vin-blandingen ned til risene og rør godt rundt. Lad dem stille og roligt optage væsken og blive tilberedt langsomt.
    Omrøringen er med til at give risottoen sin cremede konsistens, så der skal røres konstant, indtil den er færdig.
  • Hæld lidt mere væske i, rør rundt og lad risene roligt tage smag og blive tilberedt.
    Smag løbene på et par ris og mærk efter, om de er blevet tilberedt. Det tager 20-25 minutter.
    Du behøver ikke bruge alt væsken, men det passer godt, hvis du bruger Arborio-ris. Det er vigtigt, at risottoen er blød, cremet og flyder lidt ud. Den må ikke blive sej eller klistret, så hellere for meget end for lidt.
  • Når risottoen er klar, tilsættes smør, friskrevet muskatnød og friskrevet parmesan. Giv den et godt skud trøfler, hvis du er en lille frækkert.
  • Risottoen er så potent, at den sagtens kan stå på egne ben i forhold til andre madretter.
    Serveres med et solidt glas Amarone fra Masi!