Go Back
+ servings
Udskriv
5 fra 2 stemmer

Grillede østers med hollandaise, bacon og nødder

Grillede østers får selskab af nøddesmagende hollandaise og sprød bacon
Ret: Forret, Snack, Snacks
Keyword: bacon, hollandaise, nødder, østers
Antal: 4

Equipment

  • Grill

Ingredienser

  • 12 østers
  • 200 g smør
  • 2 æggeblommer
  • 1 tsk citronsaft
  • 1 spsk hvidvinseddike eller æbleeddike
  • 1 tsk sennep
  • 1-2 spsk ristet sesamolie Køb den i en god asiatisk købmand
  • 100 g bacon
  • 4 hasselnødder
  • Evt. lidt friske dildspidser

Sådan gør du

Hollandaise med sesam-nøddesmag

  • Smelt smørret ved svag varme. Lad den smeltede smør stå ca. 5 minutter, så vallen falder til bunds. Fjern evt. urenheder i toppen.
  • Kom æggeblommer i en kasserolle sammen med eddike, citronsaft, sennep og lidt salt. Kom kasserollen ved svag varme og pisk det hele luftigt - evt. med en stavblender. Pas på, at det ikke bliver for varmt, for så bliver blommerne til røræg.
  • Pisk roligt smørret ind i de luftige æggeblommer, først dråbe efter dråbe og siden i en tynd stråle. Pas stadig på, at det ikke bliver for varmt, så det skiller. Tag evt. kasserollen fra varmen, hvis det begynder at blive for varmt.
  • Når din hollandaise har den rette konsistens, kan du piske en spiseskefuld ristet sesamolie i. Det giver en lækker nøddeagtig smag. Smag evt. til med mere syre og salt. Og tilsæt evt. mere olie.

Ristet bacon

  • Skær bacon i små tern og rist dem helt sprøde på en varm pande. Kom ternene på fedtsugende papir, når de er sprøde.

Grillede østers

  • Varm en grill op, meget gerne kulgrill. Læg østers - de skal ikke åbnes - direkte på gløderne, hvis det er muligt. Ellers læg dem på risten. Grill dine østers, indtil væsken indeni begynder at koge og østersen åbner sig lidt med et lille pop. Så er de færdige, og så skal du skynde dig at tage dem fra varmen, så de ikke får for meget.

Servering

  • Fjern den øverste østersskal fra hver af de grillede østers.
  • Kom lidt ristet bacon oven på hver af de grillede østers.
  • Top med en skefuld sauce på hver østers.
  • Riv lidt hasselnød helt fint over hver østers og pynt evt. med lidt dild.