Go Back
+ servings
Bananpandekager
Udskriv
5 fra 1 stemme

Bananpandekager

Nemme bananpanekager, du kan lave både til hverdag og i weekenden.
Forb. tid5 min
Tilb. tid5 min
Ret: Morgenmad
Antal: 4

Ingredienser

  • 3 bananer
  • 3 æg
  • 60 g havregryn Erstat evt. med glutenfrie havegryn eller fx boghvedemel eller lignende, hvis du vil undgå gluten
  • 35 g kokosmel erstat evt. noget af kokosmelen med fx kokosfibermel
  • 10 g chiafrø eller hørfrø kan udelades og evt erstattes af lidt ekstra havregryn eller kokos
  • 1/2 tsk salt
  • Evt. lidt kardemomme og/eller kanel som smagsgiver
  • Evt lidt frosne bær, som du kan komme i dejen, når den er sat som klatter på panden
  • 2 spsk olie eller smør

Sådan gør du

  • Kom alle ingredienser (undtagen eventuelle frosne bær og olie) i en foodprocessor eller blender (du kan også bruge en skål og en stavblender). Blend det godt sammen til en dej. Konsistensen af pandekagerne bliver bedst i en foodprocessor, hvor det hele bliver lidt grovere, hvilket gør bananpandekagerne lidt mere luftige
  • Varm olie eller smør op på en pande (eller to pander). Sæt klatter af pandekgedej - en spiseskefuld dej pr. bananpandekage - og steg dem et par minutter ved middelhøj varme. Vend bananpandekagerne og bag dem et par minutter mere på den anden side.
  • Hvis du vil have bær i dine bananpandekager, så sæt lidt frosne bær i klatterne af dej på panden. Det er den letteste måde. Vær lidt forsigt, når du vender pandekagerne, for bærrene gør dem lidt mere skrøbelige.