Go Back
+ servings
Falafler
Udskriv
4 fra 13 stemmer

Falafler - idiotsikker opskrift på frække og fremragende falafler

Ret: Hovedret, Hovedret / Snack
Køkken: Mellemøsten
Keyword: Kikærter
Antal: 4

Ingredienser

  • 400 g tørrede kikærter
  • 2 små løg - eller 1 stort
  • 6 fed hvidløg
  • 2 håndfulde persille
  • 1 spsk spidskommen
  • 1 spsk korinderfrø
  • 1 spsk chiliflager
  • 2 tsk bagepulver
  • 2 citroner
  • 4 tsk salt
  • 1 dl olivenolie Til at tilsætte farsen
  • 1-2 l olie Til fritering
  • Evt. 2 spsk hvedemel eller raso Kun hvis farsen ikke rigtigt hænger sammen

Sådan gør du

  • Kom kikærter i en skål og dæk med dobbelt så meget vand. Udblød kikærterne 8-10 timer, gerne natten over.
  • Knus spidskommen og korianderfrø i en morter eller en kaffekværn.
  • Kom de udblødte kikærter, løg, hvidløg, koriander, spidskommen, hvidløg, persille, chiliflager, bagepulver, salt og olivenolie i en foodprocessor. Hak det hele godt sammen, til du har en ensartet fars. Tilsæt også saft fra de to citroner. Du kan også tilsætte lidt revet citronskal, hvis det skal være mere syrligt.
  • Prøv om du let kan forme en falafel med en ske. Kan du ikke det, kan du tilsætte lidt mel eller rasp til farsen. Men ofte er det ikke nødvendigt.
  • Varm olie op i en gryde og friter falaflerne i den varme olie 3-4 minutter, til de er godt gyldne. Pas på, at olien ikke er alt for var, for så bliver falaflerne gyldne for hurtigt, og så bliver de sorte, inden de er færdige indeni. Pas dog også på, at olien ikke er varm nok, for så bliver falaflerne fedtede. Friter gerne i flere omgange.
  • Tag falaflerne op med en hulske og læg dem på fedtsugende papir.
  • Server falaflernen med brød (evt. i pitabrød) og med en god dressing og masser af friske grøntsager og evt. en god omgang frisk persille og friske koriander. Og selvfølgelig med en god chilisauce til.