Go Back
+ servings
Tacos med carnitas - mexikansk simreret med svinekød
Udskriv
4.67 fra 3 stemmer

Tacos med svinekød - mexicansk langtidssimret carnitas

Carnitas - en mexikansk simreret med nakkefilet - er det perfekte fyld til en dejlig taco.
Forb. tid30 min
Tilb. tid4 t
Ret: Aftensmad, Aftensmad/snacks
Køkken: Mexicansk
Antal: 8

Ingredienser

Carnitas

  • 1 kg nakkefilet - eller nakkekoteletter
  • 2 spsk olie
  • 6 fed hvidløg
  • 2 store løg, eller 4 små
  • 1 spsk spidskommen
  • 1 spsk korianderfrø
  • 1 chilifrugt
  • 1 kanelstang
  • 1 håndfuld persille
  • 4 limefrugter
  • 2 spsk muskovadosukker (eller brun farin)
  • 3 dl mørkt øl

Tacos

  • Bløde tacos
  • Tomater skåret i tern
  • Rødløg eller forårsløg skåret i skiver eller hakket
  • Guacamole
  • Frisk chili skåret i skiver
  • Friske koriander
  • Evt. lidt cremefraiche

Sådan gør du

Carnitas

  • Hak hvidløg og løg groft. Hak persillen groft. Hak chilien fint.
  • Kom spidskommen og korianderfrø i en morter eller en kaffekværn og mal dem groft.
  • Skær nakkefilet (eller nakkekotelleterne) i term på ca. 1 cm.
  • Varm olie op på en pande og brun kødet godt på alle sider. Brun det evt. i flere omgange.
  • Varm olie op i en tykbundet gryde og kom de malede krydderier, hvidløg, chili og løg heri og svits det godt, til løgene begynder at blive gennemsigtige.
  • Tilsæt det brunede kød til gryden sammen med saften fra de fire limefrugter, muskovado-sukker, kanelstang , persille og øl.
  • Lad gryderetten simre ved svag varme i ca. fire timer, til kødet er så mørt, at det falder fra hinanden i trevler.
  • Er kødet ikke helt trevlet, så pisk evt. godt med et piskrris, så vil kødet falde perfekt fra hinanden.
  • Lad evt. din carnitas koge ldit ind, hvis der er for meget væske.
  • Smag til med salt og evt. mere limesaft.

Tacos

  • Varm dine tacos - enten bløde eller hårde - og server med en klat carnitas i toppet med rå løg, lidt tomater, chili og guacemole. En klat cremfraiche kan også gøre underværker. Husk også friske koriander.