Go Back
+ servings
Udskriv
5 fra 5 stemmer

2 slags grillspyd med chimichurri

Opskriften giver 4 af hver grillspyd
Forb. tid15 min
Tilb. tid15 min
Samlet tid30 min
Antal: 8 stk

Ingredienser

  • 6 stk GØL-frankfurtere med Cheddar & Chili
  • 150 g Argentinske rejer (erstat eventuelt med jomfruhummerhaler)
  • 1 stk rød peber
  • 2 stk limes
  • 16 stk padronpebre
  • 8 stk bacon
  • 2 stk majskolber (forkogt i cirka 7-8 minutter)

Chimichurri

  • 1 stk bananskalotteløg
  • 1 fed hvidløg
  • 0,5 stk jalapeno (eller lignende chili)
  • 1 tsk røget paprika
  • 1 håndfuld frisk koriander
  • 1 håndfuld bredbladet persille
  • 0,5 håndfuld Frisk oregano
  • 0,5 dl rødvinseddike
  • 1 dl olivenolie

Sådan gør du

  • Skær pølserne i skiver af 2-3cm. Skær rød peber ud i grove tern som passer de andre ting. Skær lime i halve. Skær majsne i skiver.
  • Halver bacon og vikl om padronpebrene.
  • Sæt nu tingene på spyd. Lime, pølse, rød peber, rejer osv. Det samme med det andet spyd, majs, pølse, padron.
  • Grill spydene 3-4 minutter på hver side - Afhængig af varmen. Baconet skal helst være lidt sprødt, da det reelt set er det som tager længst tid at forberede. Men pas på med ikke at overtilberede rejerne. Så find en fin balance. Krydr med lidt salt og peber.
  • Kom alle ingredienserne til chimichurrien i en minihakker. Og hak. Smag til med salt og peber. Suppler eventuelt op med en smule ekstra eddike eller urter.
  • Server sammen... Med en lille øl.