Go Back
+ servings
Mørbradgryde
Udskriv
4.8 fra 5 stemmer

Mørbradgryde

Opskrift på den klassiske mørbradgryde med svinemørbrad, paprika, fløde, champignon og bacon
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 2 stk svinemørbrad
  • 100 g bacon
  • 250 g cocktailpølser eller andre små pølser
  • 2 løg
  • 250 g champignon
  • 3 spsk mel
  • 2 spsk paprika - gerne røget paprika
  • 1 håndfuld persille
  • 2 laurbærblade
  • 1 ds flåede tomater
  • 2 dl kalve- eller svinefond
  • 2,5 dl piskefløde
  • 100 g cremefraiche 38% Kan erstattes af en ekstra deciliter fløde
  • 1 spsk æblecidereddike Eller anden god eddike, fx hvidvinseddike
  • Olie til stegning

Sådan gør du

  • Puds mørbraderne godt af og skær dem i 1,5 cm tykke skiver
  • Bland mel og en spiseskefuld paprika sammen og vend mørbradstykkerne heri.
  • Brun mørbradsttykkerne godt i varm olie på en pande, til de får godt med farve og stegeskorpe.
  • Rens champignon og skær dem i kvarte.
  • Halver løgene og skær dem i skiver - eller hak dem groft, hvis du foretrækker det.
  • Hak persillen groft
  • Skær bacon i tern og steg den godt sprød på en pande.
  • Tag baconstykkerne op og rist champignon i baconfedtet.
  • Kom olie i en stor stegegryde og svits løgene godt heri. Tilsæt bacon, champignon og de brunede stykker svinemørbrad.
  • Tilsæt flåede tomater, fløde, persille, laurbærblade og fond og lad din mørbradgryde simre en halv times tid.
  • Steg pølserne i lidt olie, til de får farve. Er de store, kan du evt. skære dem i mindre stykker. Tilsæt dem til mørbradgryden.
  • Tilsæt cremefraiche og smag mørbradgryden til med salt og ekstra paprika samt en anelse eddike til at bryde fedmen.
  • Kog den yderligere 5-10 minutter.
  • Er mørbradgryden for tynd, kan du evt jævne med lidt meljævning eller koge den yderligere ind.
  • Server med kartoffelmos, kartofler eller ris. Pynt med ekstra persille.