Go Back
+ servings
Udskriv
No ratings yet

Kammuslinge ceviche

Forb. tid30 min
Tilb. tid15 min
Samlet tid45 min
Antal: 4

Ingredienser

  • 125 g sherrytomater
  • 4 spsk olivenolie
  • 2 stk citroner
  • 8-12 stk kammuslinger
  • 1 spsk salt
  • 1 tsk sukker
  • 1 tsk røgede chiliflager
  • 0,5 stk frisk jalapeno
  • 1 stk skalotteløg
  • 1 håndfuld frisk koriander

Sådan gør du

  • Halver sherrytomaterne og læg i et fad. Fordel 2 spsk olie over og krydr med salt og peber. Sæt i ovnen ved 140 grader i 25 minutter.
  • Del citronerne og grill dem på en grillpande til de har taget godt med farve.
  • Fjern forsigtigt lukkemuskelen på kammuslingen. Den kan være lidt sej. Det er en lille aflang muskel, som sidder på siden af kammuslingen og kan nemt lige nippes af.
  • kom kammuslingerne på en tallerken og krydr med salt og sukker. Film og sæt på køl i cirka 25 minutter. Hvis du har røgsalt, kan du supplere op med lidt af det.
  • Skær kammuslingerne i tynde skiver. Cirka 2-3 milimeter. Pres en af citronerne i en lille skål og rør sammen med 2 spsk olivenolie, skiver af jalapeno, finthakket skalotteløg, chiliflager og lidt finthakket koriander stilke. Kom kammuslinger og bagte tomater heri. Smag til med salt og peber. Vend det godt sammen. Lad det trække 5 minutter.
  • Anret på en tallerken eller et lille fad. Top med frisk koriander.