Go Back
Udskriv
4.34 fra 3 stemmer

Hurtig pizza uden hævning

Et bud på en pizzaopskrift med Dr. Oetkers pizzagær.
Ret: Hovedret
Køkken: Italiensk
Forfatter: Aarhusianeren

Ingredienser

Pizzadej

  • 500 gr Mel (fintmalet Tipo 00 med højt proteinindhold)
  • 1 pose Dr. Oetker Pizzagær
  • 350 gr Vand
  • 1 tsk honning
  • 1 spsk Olivenolie
  • 12 gr salt
  • Durummel til udrulning

Fyld

  • 1 dåse God og færdig pizzasauce (du må også gerne lave en selv)
  • God fast mozzarella ost
  • Fennikel-salami i skiver
  • Lidt basilikum til pynt

Sådan gør du

Pizzadej

  • Mål alle ingredienser op
  • Hæld vand, pizzagær, honning, oliveolie og godt halvdelen af mel op i din røremaskine, mm. du vil ælte i hånden.
  • Tænd og rør godt sammen, cirka 5 minutter.
  • Tilsæt nu salten og resten af melet, og ælt videre i cirka 5 minutter. (grunden til at vi venter med salten er, at gær-stoffer generelt ikke er glade for salt)
  • Når dejen er æltet, del den i 3-4 dele, afhængig af hvor store pizza du vil lave.
  • Stram nu boller op ved at folde dejen ind under sig selv.
  • Dæk dem til med folie, mens du finder fyldet frem, så de ikke bliver tørre på overfladen.

Pizza

  • Spred lidt durummel ud på dit bord.
  • Tag en dejbolle ud og vend den i durrummel.
  • Tryk den flad ud mod kanterne, uden at trykke helt ud på kanten.
  • Læg hænderne ind på dejen og press udaf, mens du drejer dejen. På den måde bliver dejen flad og rund (det skulle ikke være nødvendig med kagerullen)
  • Tag 2-3 spsk pizzasauce på pizzaen og bred det ud i cirkelbevægelser fra midten og ud.
  • Drys mozzarella på pizzaen
  • Slut med fennikel-salami.
  • Så er vi klar til ovn. Jeg har en pizza ovn, som kan blive omkring de 400 grader, så skal den kun have ganske få minutter. Hvis ikke du har sådan en, at det en rigtig god ide, at have en pizzasten til din ovn, som du forvarmer til det maksimale ovnen kan. Jo mindre temperatur, jo længere skal den have, men det vil højst være en 10-12 minutter.
  • Tag pizzaen ud og pynt med basilikumblade og evt. lidt flagesalt.