Skær oksekødet i tern og brun det godt af i halvdelen af smørret på en pande. Er det en udskæring, der skal koge længe (altså over 30-40 minutter), før det er er mørt, så kog det i oksefond (eller vand), til det er mørt, før du tilsætter det til suppen. Brug i så fald kogevandet som fond.
Skær bacon i grove tern og steg den godt af i bunden af en stor gryde. Tag baconen op igen, når den har fået godt med farve.
Skræl gulerødder, pastinakker/persillerødder og kartofler. Skær dem i grove stykker. Skær ligeledes tre af rødderne i grove tern og gem de sidste to til at rive opg komme i suppen kort inden servering.
Hak løg og hvidløg groft.
Snit hvidkål i fine strimler (evt. på et mandolinjern)
Kom smør ned sammen med baconfedtet i gryden og steg rodfrugtsternene godt af, så de bliver let karamelliserede. Det giver suppen en god dybde i smagen. Gør det eventuelt i flere omgange.
Svits også løg og hvidløg på samme måde.
Kom løg, bacon og rodfrugter i gryden og dæk med vand eller oksefond. Kom også det brunede oksekød i (eller det kød, der eventuelt har stået og simret, så det er ved at være mørt). Tilsæt salt (1-2 spiseskefulde)
Kom tomatpure ved.
Lad suppen simre 30-40 minutter, til rodfrugter og kød er mørt. Efter et kvarter tid tilsætter du hvidkålen.
Når der er ca. 5-10 minutter tilbage af kogetiden, riv da de sidste to rødbeder og kom dem i suppen, som den får en ekstra intense farve og en mere frisk rødbedesmag.
Smag til med salt, peber og eddike til at balancere sødmen med.
Server den rygende varme suppe med en skefuld cremefraiche og godt med dild.