Go Back
+ servings
Vegetarbolognese
Udskriv
4.75 fra 4 stemmer

Vegetarisk bolognese

Grøntsagsbaseret bolognese, der smager som var der kød i.
Forb. tid30 min
Ret: Aftensmad
Køkken: Vegetar
Antal: 4

Ingredienser

  • 1 stort løg
  • 3 fed hvidløg
  • 2-3 gulerødder
  • 1 rødbede
  • 2 stængler bladselleri
  • 1/2 glaskål (eller 1/4 hvidkålshoved)
  • 250 g champignon
  • 100 g belugalinser
  • 2 dl rødvin
  • 1 dåse flåede tomater
  • 4 spsk tomatkoncentrat
  • 1-2 tsk chiliflager
  • 1-2 dl mælk (kan udelades, hvis retten skal være vegansk)
  • Olie til stegning
  • 1 spsk salt

Sådan gør du

  • Kom belugalinser i en kasserolle og kog dem i rigeligt vand ca. 15 minutter. Si vandet fra, når de er kogte.
  • Hak løg og hvidløg fint.
  • Skræl gulerødder og rødbede og skær dem i små terne på 3-4 millimeters størrelse. Du kan bruge en foodprocessor, men pas på, at den ikke hakker det hele for fint. Skær også bladselleri og glaskål i tilsvarende tern.
  • Rens champignon og hak skær dem i 4-5 mm store tern (eller er du doven, så hak dem halvfint med en kniv.
  • Varm olie op på en pande og rist de hakkede champignon, til de får godt med farve og vandet fra dem forsvinder. De svinder meget ind i processen, men det gør ikke noget.
  • Varm olie op i en gryde og svits løg og hvidløg. Tag det op, når det er blevet godt gennemsigtigt.
  • Kom lidt mere olie i gryden og svits grøntsagsternene godt, inden du kommer løgene tilbage og tilsætter de ristede champignon.
  • Hæld også de kogte belugalinser ved sammen med rødvin, dåsetomaer og tomatpure. Kom også en spisekefuld salt ved. Tilsæt også chiliflager, der giver smagen et godt bid.
  • Lad bolognese koge ved svag varme, indtil stort set al væske er væk, og det hele er kogt sammen til en ragu, der synes en anelse mere fast end flydende.
  • Vil du sikre en mere cremet konsistent, så tilsæt lidt mælk og lad det creme godt sammen med bolognese. Det kan du gøre et par gange.
  • Smag den vegetariske bolognese til med salt og peber og måske en anelse flere chiliflager.
  • Vend bolognese sammen med en god pasta og server sammen med godt med parmesan (eller lad være hvis det skal være vegansk).