Go Back
+ servings
Udskriv
5 fra 1 stemme

Ægte majstortillas

Hjemmalevede mexicanske tortillas af majs, lavet af autentisk nixtamalisert majs
Forb. tid5 min
Tilb. tid15 min
Ret: Aftensmad/snacks, Bagvæk, Forret/tapas
Køkken: Mexicansk
Antal: 4

Equipment

  • 1 tortillapresse - Pressen kan udelades, brug så i stedet en kagerulle

Ingredienser

  • 4 dl masa harina (majsmel lavet af nixtermalisert majs)
  • 3 dl meget varmt vand
  • 1/2 tsk salt

Sådan gør du

  • Bland majsmel og salt. Kom varmt vand i (meget gerne næsten kogende) og begynd at røre rundt med en grydeske. Når vandet er nogenlunde fordelt kan du begynde at ælte dejen med hænderne.
  • Ælt dejen, til den er smidig. Den kan dog godt smuldre lidt, da der ikke er noget gluten i majsmel. Dejen bliver ikke lige så smidig som en dej lavet på hvedemel.
  • Tag en klump dej på strrelse med en valnød og læg den mellem to stykker bagepapir i tortillapressen.
  • Pres nu tortillapressen alt, hvad du kan, så tortillaen bliver så flad som overhovedet muligt.
  • Har du ikke en tortillapresse, kan du også rulle dine tortillas ud med en kagerulle, men det er noget mere krævende.
  • Bag tortillas på en rygende varm, tør pande ca. 1-2 minutter på hver side, til den får farve og måske endda bobler lidt op (det gør det kun, hvis panden er meget, meget varm).
  • Pak de færdigbagte tortillas ind i et fugtigt viskestykke. Det sørger for, at dine tortillas ikke bliver tørre og begynder at blive hårde. De skal forblive smidige.
    Sørg for at lægge en tortillas i stakken i det fugtige visketykke, så snart den er færdig.