Go Back
+ servings
Udskriv
5 fra 1 stemme

Skåret oksetatar på ristet surdejsbrød

Forb. tid30 min
Tilb. tid10 min
Samlet tid40 min
Keyword: løvemad, rawfood, tatar
Antal: 4 portioner

Ingredienser

Sylt

  • 1 dl vand
  • 1 dl sukker
  • 1,5 dl eddike
  • 2 stk laurbærblade
  • 2 stk stjerneanis
  • 2 stk små løg/skalotteløg
  • 2 spsk sennepskorn

tatar

  • 400 g oksekød inderlår, filet eller mørbrad
  • 25 g kapers
  • 1 stk skalotteløg
  • 1 spsk grov sennep
  • 2-3 spsk olivenolie
  • 1 stk citron
  • 1 tsk Grøn tabasco
  • Groft salt og friskkværnet peber

Herudover

  • 4 skiver surdejsbrød
  • 4 spsk trøffelmayonnaise erstat eventuelt bare med en plain
  • Urter Her: Sennep brøndkarse og noget syreværk.

Sådan gør du

Sylt

  • Kom vand, eddike, sukker, laurbær og stjerneanis i en gryde. Bring i kog.
  • Skær løget i små både. Hæld cirka halvdelen over. Lad den trække en halv time.
  • Kom sennepskornene ned i den resterende lage. Simmer dem i 10-15 minutter. Lad dem trække minimum et kvarter. Lad dem gerne trække længere bagefter. Det har både de og løgene godt af.

Tatar

  • Hak/skær kødet fint med en stor kniv.
  • Rør med olivenolie og sennep. Tilsæt finthakket skalotteløg, kapers og fintrevet citronskal.
  • Smag til med tabasco, salt og peber.

Anretning

  • Grill eller rist brødet let på begge sider. Anret tataren herpå.
  • Top med trøffelmayo. En smule syltede sennepskorn og løg. Top med urter.