Go Back
+ servings
Udskriv
5 fra 1 stemme

Crumpets med stenbiderrogn og hvide asparges.

Forb. tid15 min
Tilb. tid15 min
Antal: 4 personer

Ingredienser

Crumpets

  • 2 dl sødmælk
  • 1 dl kogende vand
  • 50 g surdej
  • 1 strøget tsk tørgær eller 10g normalt gær
  • 250 g mel
  • 1 tsk sukker
  • 0,5 tsk salt
  • 1 strøget tsk bagepulver.
  • Evt lidt vand til at justere konsistensen.

Asparges

  • 4 stk fede hvide asparges
  • 2 dl hvidvin
  • 4 dl vand
  • 100 g smør
  • 1 stk blodappelsin
  • 4 spsk olivenolie
  • 1 spsk finthakket purløg
  • 0,5 spsk finthakket estragon
  • 1 tsk sennep

Herudover

  • 100 g creme fraiche 38%
  • 100 g stenbiderrogn
  • Appelsintagetes Hvis du kan opdrive det
  • Broncefennikel Hvis du kan opdrive det

Sådan gør du

  • Rør mælk, vand, surdej, tørgær, sukker, mel og salt sammen. Rør til det er forholdsvist fri for klumper. Sæt på køl natten over.
  • Rør bagepulver og eventuelt en smule vand i. Det skal være i konsistens som en ret tyk pandekagedej. Lad det stå 20 minutters tid.
  • Varm en pande op til medium varme og kom smurte bageringe herpå.
  • Læg cirka 1cm dej i hver ring og bag/steg 6-7 minutter til det har sat sig. Vend hurtigt om så toppen ristes.

Asparges

  • Pres en halv blodappelsin. Rør en vinaigrette sammen med saften, lidt skal, olivenolie, sennep, purløg og estragon.
  • skræl dine asparges. Kom aspargesskrællerne i en gryde sammen med vand, vin, salt, peber, den pressede blodappelsin.. Bring i kog.
  • Kom asparges i og lad dem pochere meget let mellem 5 og 10 minutter. Du kan bare slukke for varmen.
  • Skær dine asparges i små stykker og vend dem i vinaigretten.

Resten.

  • Kom creme fraiche i en skål og ryg den let. Eventuelt kan du blot røre den med en smule rygeost, hvis du ikke har et røg agregat.
  • Smag stenbiderrognen til med salt, peber og citron eller blodappelsin skal.
  • Smør din varme crumpet med creme fraiche.
    Top med asparges og en smule vinaigrette. Rogn og urter.
  • Nyd med det samme.

Video