Go Back
+ servings
Udskriv
Ingen vurderinger endnu

Citrusfromage med hvid chokolade

Forb. tid45 minutter
Tilb. tid15 minutter
Samlet tid1 time
Antal: 4 ish serveringer

Ingredienser

Fromage

  • 3 stk hele æg
  • 80 g sukker
  • 1 stk citron
  • 1 stk clementin
  • 3 blade husblas
  • 2 dl piskefløde
  • 1 knivspids salt

ganache

  • 75 g fløde
  • 100 g hvid chokolade
  • 75 g creme fraiche 38%

Tuille

  • 20 g smør
  • 20 g flormelis
  • 20 g æggehvide
  • 1 nip salt
  • 25 g mel
  • Evt farve

Krystliseret hvid chokolade

  • 100 g vand
  • 100 g sukker
  • 100 g hvid chokolade

Herudover

  • 2 spsk lemoncurd
  • 2 stk syltede grønne tomater
  • skovsyre

Sådan gør du

  • Læg din husblas i blød i koldt vand 7-10 minutter. I mellemtiden pisker du æg, sukker, salt og fintrevet skal af en citron og clementin til en luftig masse.
  • Press begge citruser og kom saften i en gryde. Kør den lige igennem en si, så der ikke kommer for meget frugtkød og kerner med. Kom husblasen heri og smelt det ved lav varme. Når den er smeltet skal den i æggemassen. Kør en tynd stråle i imens du pisker løs.
  • Pisk fløden til en let skum. Er der lidt mere, så går det nok. Vend dette i ægge-citron-sukker-salt-husblas-massen med en let hånd. Brug en dejskraber til at vende det i. Du vil helst ikke slå for meget luft ud af massen.
  • Fordel en smule lemon curd i glassene. Kom fromagen over. Lad den sætte sig minimum et par timer.

Hvid chokolade ganache - ish.

  • Bring fløden i kog. Skru helt ned for varmen og kom chokoladen på. Rør rundt med en dejskraber til den er helt smeltet. Sluk for varmen.
  • Når chokoladeblandingen er kølet let, røres creme fraichen i. KOm i en bøtte og sæt på køl i minimum et par timer.
  • Pisk ganachen op til den kan sættes i små dutter. Kom på en sprøjtepose.

krystaliseret hvid chokolade

  • Smelt chokoladen forsigtigt. Kom i en røreskål.
  • Kom vand og sukker i en lille kasserolle. Varm til den er 112 grader. Vær opmærksom på at det pludseligt går stærkt.
  • Hæld siruppen over den hvide chokolade mens du pisker i det. Nu vil chokoladen krystalisere. Pisk den er helt findelt. Lad den køle og kom i en bøtte.

Tuille.

  • Smelt smørret i en lille kasserolle. Når det er smeltet kommes flormelis, mel, salt og æggehvide i. Rør det godt rundt. Det skal have lidt konsistens ala flydende honning.
  • Farv eventuelt med farve. Bemærk, hvis du farve det sort, kan det være lidt sværere at se, hvornår den er færdig.
  • Fordel dejen på formen. Træk det hårdt af med en palet. Der skal helst kun være noget i revnerne.
  • Bag ved 180 grader til det er gyldent. Cirka 6-8 minutter. Men hold øje med det.
  • Tag dem forsigtigt op og lad dem køle helt på en rist.

Samling.

  • Sæt små dutter af ganachen på fromagen. Top med den kristaliserede hvide chokolade, lidt skovsyre, lidt lemoncurd og så til sidst en tuille.