Go Back
+ servings
Udskriv
5 fra 1 stemme

Friteret steak - på 24 sekunder

Forb. tid1 t 40 min
Tilb. tid40 min
Samlet tid2 t 20 min
Ret: Hovedret
Antal: 2
Forfatter: Gastromand

Ingredienser

Friteret Steak

  • 2 stk. meget store entrecotes
  • Salt/peber
  • Brun farin
  • En glohed friture og jeg mener varmere end helvedes flammer selv!

Bønnecassoulet

  • 400 g hvide bønner læg dem i blød natten før
  • 2 stængler blegselleri
  • 1 stor løg hakket i grove tern
  • 2 store fint hakkede gulerødder
  • 6 fed hvidløg fint hakket
  • 400 g cherrytomater
  • 1 dåse hakket tomat
  • 1 stor glas rødvin
  • Salt/peber/sukker
  • Balsamico
  • Olie til stegning
  • Saften af ca. en kvart citron

Sådan gør du

Fritteret Steak

  • Gnid bøfferne med lidt salt og peber samt ca. 1 tsk. brun farin fordel på de to bøffer (4 sider) altså en kvart theskefuld til hver side af bøffen.
  • Smid dem i et ildfast fad og læg dem i ovnen ved 75 grader i en time, ikke længere. Herefter starter du på cassouleten.
  • Varm nu dine frituregryde op i mindst 20 minutter, gerne længere. Tag bøfferne ud af ovnen i dump dem i, det sprutter temmelig meget, så pas på! Giv dem 24 sekunder og tag dem op - tjek dem, de skal være godt mørke og sprøde, ellers give dem 10 sekunder mere, men pas på ikke at overdrive, de skal nok være færdige!
  • Lad dem hvile på en serviet og giv dem lidt ekstra salt og peber. Det skal gerne passe med at cassouleten er klar.

Bønnecassoulet

  • Kog bønnerne ca. 1,5 timer
  • Find en tykbundet gryde og smid et par gode sjatter olie ved
  • Svitse løg, hvidløg og gulerødder ca. 10 minutter, hvor husker at røre. Tilsæt så rødvinen og skru ned så det simrer i yderligere 10 min.
  • Herefter smider du tomaterne i og lader det svitse med i ca. 5 minutter, hvor efter du banker de hakkede tomater i.
  • Lad det simre og koge godt ind i ca. 15 min.
  • Hak blegselleri i fine små stykker og tilsæt dem nu. giv det yderligere 5 minutter, hvor du smager til med citron, balsamico, salt og peber.