Go Back
+ servings
Udskriv
4 fra 4 stemmer

Andeburger med æble og bacon

Forb. tid20 minutter
Tilb. tid15 minutter
Antal: 4 stk

Ingredienser

  • 2 stk berberie andebrystfiletter
  • 2 pakker Tulip bacon
  • 1 stk skalotteløg
  • 3 stk æbler
  • 1 spsk grov sennep
  • 6 spsk æblecidereddike
  • 2 spsk honning Gerne flydende
  • 150 g fintsnittet rødkål eller rødt spidskål
  • 4 stk brioche boller
  • 2-3 spsk mayonnaise
  • 2-3 spsk sød fransk sennep

Sådan gør du

  • Befri andebrystfiletterne fra skindet. Krydr med salt og peber og svøb dem i bacon. Der skal være et par stykker tilbage til relishen.
  • Brun andebrystet af på begge sider i en varm pande. Det skal blot have et minut eller to på hver side. Sæt i ovnen 15 minutter ved 150 grader. Lad det trække 7-10 minutter før det skæres i skiver.
  • Skær andeskindet i små tern og steg det sprødt ved mellem varme til det gyldent og crispy. Tag det af og læg på fedtsugende papir. Salt det godt.
  • I andefedtet på panden steges nu tern af to æbler (gem et), skalotteløg og bacon. Baconet skal blive gyldent og æblerne mørne. Det tager 5-7 minutter afhængig af størrelsen på æblerne. Kom 1 spsk honning, 3 spsk æblecidereddike, salt og peber ved. Lad det koge godt sammen.
  • Riv kålen tyndt og vend med det resterende eddike og honning.
  • Lun bollerne, flæk dem. Smør den ene side med sød sennep, den anden med mayonnaise. Kom æblerelish på, efterfulgt af lidt andesvær, kål og skiver af and. Slut af med tynde skriver frisk æble og eventuelt lidt brøndkarse.