600gneutral flødeostBuko, Philadelphia eller lignende
3æg
100gsukker
Snask
50gsmør
150gbrun farin
40gsirup
Sådan gør du
Bund
Tænd ovnen på 160 grader uden varmluft.
Knus Digestivekiks, farin og salt, så det bliver en ensartet masse. Med de bare næver eller i en foodprocessor.
Tilsæt det smeltede smør og bland det sammen til en blød masse.
Tryk massen ned i springformen og godt op ad kanterne. Jo længere, det kommer ud, jo bedre bliver den bagt.
Bag bunden i 5 minutter ved 160 grader og tag den derefter ud.
Kagemasse
Bland flødeost, æg og sukker sammen i en skål og bland det godt sammen med et piskeris eller en ske. Stil det til side.
Snask
Bland smør og farin godt sammen, så det bliver flydende. Bland siruppen i, så det bliver en godt klistret masse. Varm det op i en kasserolle, så det bliver flydende.
Brunsviger-cheesecaken
Hæld kagemassen op i springformen med den bagte bund.
Hæld forsigtigt snasket henover i lidt ujævne lag. Træk gerne et par streger igennem cheesecaken med håndtaget fra en teske, så kage og snask blandes.
Bag hele herligheden i 50 minutter ved 160 grader. Lad kagen køle af ved stuetemperatur, inden den ryger i køleskabet.
Vent med at spise kagen til den er helt kølet ned. Det er en hidsig omgang med både kiksebund, cheesecake og brunsvigersnask, så det klæder den bedst at være helt afkølet.
God fornøjelse! Håber ikke mine fynske bedsteforældre vender sig for meget i graven!