Go Back
+ servings
Udskriv
5 fra 3 stemmer

Gratinerede Østers

Forb. tid10 minutter
Tilb. tid5 minutter
Samlet tid15 minutter
Antal: 12 Stk
Forfatter: Høvding

Ingredienser

  • 12 stk østers
  • 50 g smør
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk finthakket estragon
  • 1 dl panko rasp
  • 15 g revet gruyere

Sådan gør du

  • Åben dine østers. Løsn dem fra skallen og fjern alle eventuelle skaller.
  • Smelt smørret og lad det brune let. Kom finthakket hvidløg på og lad det stege let med.
  • kom panko, estragon og gruyere på. Sluk for varmen og rør det godt sammen.
  • Fordel smør-raspen over østersen. Sæt dem i en bradepande med en smule salt, så de står stabilt.
  • Sæt dem under grillen i ovnen ved hård varme. Giv dem 4-5 minutter til raspen er gylden og helt sprød.
  • Tag dem ud og lad dem køle let inden de serveres. De skal være til at håndtere. Server eventuelt med et lille dråbe citronsaft eller skvæt tabasco. Det smager godt.