Go Back
+ servings
Udskriv
4 fra 2 stemmer

Smørrebrød: Pandestegt rødtunge, dildnaise og rejer

Ret: Smørrebrød
Køkken: Danish
Antal: 10
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

Rødtunge

  • 10 rødtungefileter
  • 4-5 spsk. smør
  • Groft rugmel
  • Salt & peber
  • 10 skiver groft rugbrød og smør

”Dildnaise”

  • 3-4 dl mayonnaise gerne en smagsfyldt hjemmelavet mayonnaise
  • 2 bundt dild

Pynt

  • 60-70 grønlandske rejer pillede
  • 10 citronbåde
  • 10 friske dildkviste

Sådan gør du

  • Vend rødtungefileterne i rugmel og drys lidt salt og peber på.
  • Steg fileterne i smør på middelvarm pande – de skal have to minutter på hver side, så de stadig er saftige.
  • Skyl dilden og hak den fint. Rør den hakkede dild i mayonnaisen.

Anretning

  • Når du serverer rødtungefileterne, kan du enten arrangere dem på det smurte brød.
  • Eller – som Restaurant Kronborg - portionsanrette rødtungefilterne på en tallerken og lade dine gæster selv smøre brødet.
  • I begge tilfælde hælder du ”dildnaisen” i en sprøjtepose og dekorerer rødtungefileterne med ”dildnaisen”, citronbådene, dildkvistene og rejerne.

TIP

  • Hvis du bruger købemayonnaise, så smag den til med et par spiseskefulde sennep, salt og peber.