Go Back
+ servings
Udskriv
4.50 fra 2 stemmer

Engelskbøf med Coleslaw og Blå Congo...

Forb. tid15 minutter
Tilb. tid15 minutter
Samlet tid30 minutter
Antal: 2
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

  • 2 store engelske bøffer på en 200-250 gram
  • 1 tsk ras el hanout
  • 1 lille hvidkål
  • 2 store gulerødder
  • 5 lilla kartofler du kan bestille dem ved nogle grønthandlere
  • 1 bund bredbladet persille

Coleslaw

  • 1 dl cremefraiche
  • 2 tsk rødvinseddike
  • 3 tsk jomfruoliven olie
  • 1 tsk sellerisalt
  • 1 tsk sukker
  • 1 tsk honning
  • 1 tsk sennep
  • 1 spsk citronsaft
  • Saften af en halv appelsin
  • Et par gode vrid friskkværnet peber

Sådan gør du

Bøffer og kartofler

  • Varm en gryde op med saltet vand og kog kartoflerne i 10 min.
  • Varm en støbejernspande op til niveau med helvedes flammer men et velvoksent skvæt olie.
  • Krydder dine bøffer med salt/peber og ras el hanout (hvis du synes det er lige så sjovt som mig at sige, så gentager du det lige et par gange "ras el hanout")
  • Steg bøfferne i 3 minutter på hver side, de skal være rød/medium.
  • Kartoflerne burde være klar nu, så du hælder vandet fra og lader dem køle af i koldt vand. Skær kartoflerne i tynde skiver.

Coleslaw

  • Bland cremefraiche, eddike, sennep, honning, citron og salt/peber sammen til den dressing.
  • Skær du hurtigt hvidkålen i tynde strimler. Riv gulerødderne og hak persillen groft
  • Vend 1 tsk rødvinseddike, 3 tsk jomfruoliven olie, sellerisalt, appelsinsaft, peber og sukker sammen med det.
  • Lad det trække indtil aller sidst. Lige inden hælder du så meget væde fra som muligt.
  • Find et stort spækbræt hvor du fordeler coleslawen ud på. Smid nogle gode klatter dressing over.
  • Skær kødet i budrettet bidder og fordel det sammen med kartoflerne og det sidste persille.