Engelsk bøf med ras el hanout, coleslaw og Blå Congo
Måske kender i det ikke helt selv, men nogle gange får jeg skudt nogle billeder af en ret jeg free-styler mig igennem, og når jeg så kigger på billederne, husker jeg fint, at det var en fed ret og at smagen var i top, men hvordan pokker fik jeg lige det flækket sammen?
Den eneste jeg ved med sikkerhed er, at det råvarerne var leveret fra Skagenfood og det var ikke fisk – så langt så godt. Nej, det var nogle virkelig gode bøffer og en omgang coleslaw jeg fik smækket sammen. Dertil var der nogle lilla kartofler, som enten var Blå Congo eller Vitelotte – jeg gætter på det første ud fra billederne. Hvad siger du?
Denne lidt spøjse fætter kommer fra Sverige og er ret vanskelig at dyrke, men virkelig smuk at se på og giver retterne en helt anden visuel effekt end vores normale kartofler.
Ingredienser
- 2 store engelske bøffer på en 200-250 gram
- 1 tsk ras el hanout
- 1 lille hvidkål
- 2 store gulerødder
- 5 lilla kartofler du kan bestille dem ved nogle grønthandlere
- 1 bund bredbladet persille
Coleslaw
- 1 dl cremefraiche
- 2 tsk rødvinseddike
- 3 tsk jomfruoliven olie
- 1 tsk sellerisalt
- 1 tsk sukker
- 1 tsk honning
- 1 tsk sennep
- 1 spsk citronsaft
- Saften af en halv appelsin
- Et par gode vrid friskkværnet peber
Sådan gør du
Bøffer og kartofler
- Varm en gryde op med saltet vand og kog kartoflerne i 10 min.
- Varm en støbejernspande op til niveau med helvedes flammer men et velvoksent skvæt olie.
- Krydder dine bøffer med salt/peber og ras el hanout (hvis du synes det er lige så sjovt som mig at sige, så gentager du det lige et par gange "ras el hanout")
- Steg bøfferne i 3 minutter på hver side, de skal være rød/medium.
- Kartoflerne burde være klar nu, så du hælder vandet fra og lader dem køle af i koldt vand. Skær kartoflerne i tynde skiver.
Coleslaw
- Bland cremefraiche, eddike, sennep, honning, citron og salt/peber sammen til den dressing.
- Skær du hurtigt hvidkålen i tynde strimler. Riv gulerødderne og hak persillen groft
- Vend 1 tsk rødvinseddike, 3 tsk jomfruoliven olie, sellerisalt, appelsinsaft, peber og sukker sammen med det.
- Lad det trække indtil aller sidst. Lige inden hælder du så meget væde fra som muligt.
- Find et stort spækbræt hvor du fordeler coleslawen ud på. Smid nogle gode klatter dressing over.
- Skær kødet i budrettet bidder og fordel det sammen med kartoflerne og det sidste persille.
Hvis du lige som mig har lidt en tendens til at gentage ting, så vil du elske at sige “ras el hanout”, jeg tror, jeg fik det sagt 30-40 gange under tilberedningen – konen er i øvrigt ikke fan af udtrykket længere. Det betyder iøvrigt “det bedste fra butikken” eller “fra den øverste hylde” lidt afhængig af hvor du befinder dig i Afrika.
Den sidste billedtekst kan vi vist godt lige uddybe. Faste læsere vil vide, at jeg er stor fan af Jamie Oliver og han elsker jo den her “fad-servering” hvor alle bare langer til med deres gafler over et glas rødvin. Min kone synes godt nok ikke om det, men det er lige meget – det hele er min fest når jeg serverer. Denne ret kan i øvrigt virkelig tage en ordenlig krabat af en rødvin. Jeg havde en enkelt flaske Tores Mas La Plana tilbage, fra en vinsmagning med Webmasteren. Den havde ligget i ca. 4 år og var helt enestående. Ellers vil en god Cab bestemt heller ikke dum til.
Hvilken vin er i øvrigt din favorit, når vi snakker de tunge drenge?
Stik os en kommentar-
øhh måske jeg er lidt tungnem, men du skriver “thats the way you fry them” Kødet altså:-)…. Gør du det eller???
-
Hey Niels – Steg bøfferne i 3 minutter på hver side, de skal være rød/medium – det er det jeg mener :-) teksten under billedet er bare lir…
-
Kommentarer