Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 20. januar 2019

Scroll to top

Top

2 kommentarer

Hasselback kartofler – opskrift på perfekt tilberedte kartofler

Hasselback kartofler – opskrift på perfekt tilberedte kartofler
Webmasteren

Indrømmet, jeg har aldrig været kæmpefan af Hasselback kartofler – jeg kunne simpelthen ikke se lyset. Lige indtil i år, hvor jeg satte mig for at lave de perfekte Hasselback-kartofler! Og jeg tror sgu det lykkedes!

Jeg kan huske, at i min 80’er barndom var Hasselback kartofler lig med gæster – det var festmad!

Men hvornår har du sidst set Hasselback kartofler på menuen på en restaurant? Nej vel? De var store i 80’erne – nu er det på tide, de får en velfortjent tur i rampelyset igen. The Hasselbaclks are back!

FUN FACT: Vidste du i øvrigt at Hasselback kartofler er en svensk opfindelse og navnet stammer fra restaurant Hasselbacken i Stockholm, hvor de første gang blev serveret af kokken Leif Elisson?

Tilberedt perfekte bliver dine Hasselback kartofler ultrasprøde på ydersiden og silkebløde indeni – med andre ord: Chips møder bagt kartoffel – yum!

5.0 from 1 reviews
Hasselback kartofler - opskrift på perfekt sprøde kartofler
Forfatter: 
Forberedelsestid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal personer: 4
 
Ingredienser
Udstyr
  • 2 træspisepinde el. lign.
Ingredienser
  • 2 kg kartofler
  • 100g smeltet smør
  • Olivenolie
  • 3-5 fed hvidløg skåret i tynde skiver
  • 1-2 kviste frisk rosmarin eller timian
  • Havsalt
Tilberedning
  1. Skrub eller skræl kartoflerne
  2. Læg kartoflerne i en skål med koldt vand i min. 30 min.
  3. Tag kartoflerne af vandet og tør dem med et rent viskestykke
  4. Skær en skive på 0.5 cm af hver kartoffel
  5. Placer skiverne med den flade side nedad på en braddepande eller i et ovnfast fast
  6. Placer kartoflen på den flade side på bordet imellem de to spisepinde
  7. Skær så tynde skiver, som dine knifeskills tillader - protip: Vend evt. kartoflen halvvejs
  8. Placer de skårede kartofler på skiverne i fadet
  9. Åbn kartoflerne ved at presse enderne lidt ned over skiven i fadet
  10. Stik frisk rosmarin og hvidløg imellem skiverne
  11. Drys med fint salt
  12. Pensl kartoflerne med rigeligt smeltet smør og olivenolie - gem lidt til at smøre undervejs
  13. Bag kartoflerne ved ca. 185 graders varmluft i 60 min.
  14. Smør kartoflerne med olie/smør et par gange undervejs
Noter og anretning
Drys hasselback kartofler med rigeligt havsalt før servering

 

Klar til ovnen…

Ready to serve…

Thanks for the inspiration Kevin is Cooking!

Velbekomme! Hvad er dit forhold til Hasselback kartofler?

Kommentarer

  1. Karsten Hansen

    Der er verdensklasse kartofler, lækkert I hiver dem frem igen!

  2. Julie

    Måske jeg ikke er den skarpeste kniv i skuffen, men jeg forstår simpelthen ikke det med spisepindene ;-) hvad skal man gøre? Er det for at skære næsten hele vejen gennem kartoflen?

Smid en kommentar

Hvad synes du om opskriften: