Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 23. maj 2019

Scroll to top

Top

5 kommentarer

Hasselback kartofler – opskrift på perfekt tilberedte kartofler

Hasselback kartofler – opskrift på perfekt tilberedte kartofler
Webmasteren

Indrømmet, jeg har aldrig været kæmpefan af Hasselback kartofler – jeg kunne simpelthen ikke se lyset. Lige indtil i år, hvor jeg satte mig for at lave de perfekte Hasselback-kartofler! Og jeg tror sgu det lykkedes!

Jeg kan huske, at i min 80’er barndom var Hasselback kartofler lig med gæster – det var festmad!

Men hvornår har du sidst set Hasselback kartofler på menuen på en restaurant? Nej vel? De var store i 80’erne – nu er det på tide, de får en velfortjent tur i rampelyset igen. The Hasselbaclks are back!

FUN FACT: Vidste du i øvrigt at Hasselback kartofler er en svensk opfindelse og navnet stammer fra restaurant Hasselbacken i Stockholm, hvor de første gang blev serveret af kokken Leif Elisson?

Tilberedt perfekte bliver dine Hasselback kartofler ultrasprøde på ydersiden og silkebløde indeni – med andre ord: Chips møder bagt kartoffel – yum!

Hasselback kartofler - opskrift på perfekt sprøde kartofler

5 fra 1 stemme
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 1 time
Samlet tid: 1 time 30 minutter
Antal: 4
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

Udstyr

  • 2 træspisepinde el. <g class="gr_ gr_16 gr-alert gr_spell gr_inline_cards gr_run_anim ContextualSpelling ins-del multiReplace" id="16" data-gr-id="16">lign</g>.

Ingredienser

  • 2 kg kartofler
  • 100 g smeltet smør
  • Olivenolie
  • 3-5 fed hvidløg skåret i tynde skiver
  • 1-2 kviste frisk rosmarin eller timian
  • Havsalt

Sådan gør du

  • Skrub eller skræl kartoflerne
  • Læg kartoflerne i en skål med koldt vand i min. 30 min.
  • Tag kartoflerne af vandet og tør dem med et rent viskestykke
  • Skær en skive på 0.5 cm af hver kartoffel
  • Placer skiverne med den flade side nedad på en braddepande eller i et ovnfast fast
  • Placer kartoflen på den flade side på bordet imellem de to spisepinde
  • Skær så tynde skiver, som dine knifeskills tillader - protip: Vend evt. kartoflen halvvejs
  • Placer de skårede kartofler på skiverne i fadet
  • Åbn kartoflerne ved at presse enderne lidt ned over skiven i fadet
  • Stik frisk rosmarin og hvidløg imellem skiverne
  • Drys med fint salt
  • Pensl kartoflerne med rigeligt smeltet smør og olivenolie - gem lidt til at smøre undervejs
  • Bag kartoflerne ved ca. 185 graders varmluft i 60 min.
  • Smør kartoflerne med olie/smør et par gange undervejs

Noter

Drys hasselback kartofler med rigeligt havsalt før servering
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!

 

Klar til ovnen…

Ready to serve…

Thanks for the inspiration Kevin is Cooking!

Velbekomme! Hvad er dit forhold til Hasselback kartofler?

Stik os en kommentar

Kommentarer

  1. Karsten Hansen


    Der er verdensklasse kartofler, lækkert I hiver dem frem igen!

  2. Julie

    Måske jeg ikke er den skarpeste kniv i skuffen, men jeg forstår simpelthen ikke det med spisepindene ;-) hvad skal man gøre? Er det for at skære næsten hele vejen gennem kartoflen?

  3. Lasse Olsen

    Hej Julie,
    Hvis du ikke har fået svar på dit spørgsmål endnu, vil Jeg prøve st svare det som jeg tror spisepindene skal bruges til:
    Hvis man lægger kartoflen imellem to pinde så kan man skære i den til man når pindene og ikke skærer dem helt igennem.

  4. Janus Krog

    Et andet trick er at ligge kartoflen i en grydeske, og derefter snitte den. Så undgår man også at skære igennem.

    • Fungerer også. Jeg er bare mere til den anden approach:)

Smid en kommentar