Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 30. november 2021

Scroll to top

Top

138 kommentarer

Spaghetti Carbonara – verdens måske bedste pastaret

Spaghetti Carbonara – verdens måske bedste pastaret
Aarhusianeren
Klassisk Spaghetti/Pasta a la Carbonara

Klassisk Spaghetti/Pasta alla Carbonara er en rigtig lækker ret – og ja… denne udgave er ikke helt den helt autentiske. Vi har nemlig tilladt os, at tune den lidt.

Mange mener, at løg, hvidløg, champignon og sågar fløde intet at at gøre i denne ret. Men vi gør det sgu, fløde, ost, bacon (ja, jeg bruger oftes bacon) går virkelig op i en højere enhed – en ret med fylde, smag, fedme, umami – en sikker vinder for både børn og voksne.

Spaghetti Carbonara - verdens måske bedste pastaret

Klassisk Spaghetti/Pasta a la Carbonara
4.1 fra 126 stemmer
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Samlet tid: 25 minutter
Ret: Hovedret
Køkken: Italian
Antal: 2
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

  • 200 g spaghetti
  • 1 mellemstørrelse løg
  • 1-2 fed hvidløg
  • 2 pasteuriserede æg
  • 1/4 L fløde - du vælger selv hvor "sund" den skal være
  • 250 g kvalitets bacon - eller den italienske pancetta hvis du er en original :)
  • 250 g champignon
  • Friskrevet Parmesan - "det færdigrevede i pose/dåse smager og lugter af prut" citat Brdr. Price
  • En sjat hvidvin
  • Salt
  • Masser af friskkværnet peber!

Sådan gør du

  • Sæt vand over til pasta
  • Steg bacon - når det er halvfærdigt hælder du bacon op på et stykke køkkenrulle
  • Kom salt og pasta i det kogende vand
  • Hak løget og champignon
  • Steg løg og champignon
  • Mens løg og champignon steger, blandes fløde, æg, ca. 100 g parmesan, salt og peber til carbonara saucen
  • Hæld bacon tilbage i panden med løg og champignon, og hæld evt. en sjat hvidvin ved - lad det koge lidt ind
  • Når hvidvinen næsten er fordampet, slukker du for varmen og tilsætte carbonara saucen
  • Hæld vandet fra pastaen og tilsæt den færdige og afdryppede pasta til retten
  • Vend retten roligt rundt og lad evt. saucen tykne lidt
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!
Hak hak...

Hak hak…

På panden...

På panden…

Anretning

Drys en go’ håndfuld parmesan over retten og kværn godt med peber samme vej og servér retten rygende varm.

Så er der serveret...

Så er der serveret…

Er man mere til det helt originale, kan jeg anbefale at kigge forbi dette indlæg

Hvis du er en rigtig feinschmecker og pancetta er et must, så kan du også overveje denne noget mere blærede model:

–> https://www.youtube.com/watch?v=1OkBTmkwIqI 

Velbekomme!

Stik os en kommentar

Kommentarer

  1. Vibeke

    5 stars
    Det er en super god opskrift, der bestemt fortjener fem stjerner. Men jeg var lige ved at fjerne den ene, fordi I skriver “alla carbonara” det hedder altså “a la carbonara”. Alla hører vist til Islam (hvis der lige var et h til slut) :O)

  2. Maria Lippert

    3 stars
    Dejlig ret, men en carbonara bliver det nu aldrig :-)

  3. Lasse

    Hvem helvede smider champignon i en cabonara?!?!

  4. JP

    5 stars
    Klasseopskrift – familien elsker denne fordanskede udgave af en italiensk klassiker!

  5. jacob

    Skal vel være kæber fra gris og ikke panchetta hvis den skal være original

    • Ja, guanciale er der i hvert fald nogen, som sværger til er det helt originale 👍🏼

  6. John

    2 stars
    Fulgte opskriften og må desværre melde at der var alt for meget fløde, ærgerligt. Synes ikke den kan kaldes carbonara..

  7. Jens

    5 stars
    Den dur :-)

    • Mange tak! :)

    • Winnie

      Er det dobbelt af alt, ved en dobbeltportion eller kan man nøjes med de 2 æg?

Smid en kommentar

Opskrift Vurdering