Gastromand.dk | 24. April 2017

Scroll to top

Top

84 kommentarer

Opskrift: Suveræn Pasta Carbonara – min favorit!

Opskrift: Suveræn Pasta Carbonara – min favorit!
Aarhusianeren

Klassisk Spaghetti/Pasta alla Carbonara er en rigtig lækker ret – og ja… denne udgave er ikke helt den helt autentiske. Vi har nemlig tilladt os, at tune den lidt. Mange mener, at løg, hvidløg, champignon og sågar fløde intet at at gøre i denne ret. Men vi gør det sgu, fløde, ost, bacon (ja, jeg bruger oftes bacon) går virkelig op i en højere enhed – en ret med fylde, smag, fedme, umami – en sikker vinder for både børn og voksne.

4.1 from 22 reviews
Suveræn Pasta Carbonara
Forfatter: 
Kategori: Hovedret
Køkken: Italian
Forberedelsestid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal personer: 2
 
Ingredienser
  • 200 g spaghetti
  • 1 mellemstørrelse løg
  • 1-2 fed hvidløg
  • 2 pasteuriserede æg
  • ¼ L fløde - du vælger selv hvor "sund" den skal være
  • 250 g kvalitets bacon - eller den italienske pancetta, hvis du er en original :)
  • 250 g champignon
  • Friskrevet Parmesan - "det færdigrevede i pose/dåse smager og lugter af bræk" citat Brdr. Price
  • En sjat hvidvin
  • Salt
  • Masser af friskkværnet peber!
Tilberedning
  1. Sæt vand over til pasta
  2. Steg bacon - når det er halvfærdigt hælder du bacon op på et stykke køkkenrulle
  3. Kom salt og pasta i det kogende vand
  4. Hak løget og champignon
  5. Steg løg og champignon
  6. Mens løg og champignon steger, blandes fløde, æg, ca. 100 g parmesan, salt og peber til carbonara saucen
  7. Hæld bacon tilbage i panden med løg og champignon, og hæld evt. en sjat hvidvin ved - lad det koge lidt ind
  8. Når hvidvinen næsten er fordampet, slukker du for varmen og tilsætte carbonara saucen
  9. Hæld vandet fra pastaen og tilsæt den færdige og afdryppede pasta til retten
  10. Vend retten roligt rundt og lad evt. saucen tykne lidt

Hak hak...

Hak hak…

På panden...

På panden…

Anretning

Drys en go’ håndfuld parmesan over retten og kværn godt med peber samme vej og servér retten rygende varm.

Så er der serveret...

Så er der serveret…

Hvis du er en rigtig feinschmecker og pancetta er et must, så kan du også overveje denne noget mere blærede model:

Velbekomme!

Kommentarer

  1. Torben

    Fin ret, lidt til den fde side, meeenn…. Engang imellem må man godt forkæle sig selv ?

  2. Italienerne bruger ikke fløde – men derimod pastavandet. Giver i min endnu begrænsede eksperimenteren en rigtigt god konsistens!

    • Det er bare så rart at hælde fløde i maden :)

  3. Toni

    Løg og hvidlæg og champignon i carbonara ? hvor har i denne fra ?

  4. Toni

    den rigtig carbonara laves kun med bacon æg og Parmesan eller pecorino øst, believe me.!!

    • Johan

      Nå ingen pasta??
      Jeg har lidt pecorino vest, kan det bruges?

      :-)

  5. Dorthe Jakobsen

    Jeg gider kun spise min egen Spagetti Carbonara. Det er en totalt og meget udbredt misforståelse, at den skal smaskes til i sauce. Tværtimod skal den være lidt tør. Og så er det altså godt med et drys hakket løg – udover friskrevet parmesan eller pecorino (tros egentlig sidstnævnte er bedst)

    • Jens

      Hvorfor sidder du så og leder efter opskrifter, hvis din egen alligevel er bedst? :)

  6. Jakob

    Prøv at smide lidt purløg på din cabonara. Det er KONGE..!!

  7. Boye

    Super opskrift :D

  8. Klaus

    Super opskrift tak,
    og med hjemmelavet pasta til, så kan det ikke blive bedre

  9. Anne Marie Iversen.

    Jeg lavede den med prut parmasanen. .- Altså den for-revne parmasan fra pose, som brdr. Price siger lugter og smager som prut. Eftersom jeg ikke havde andet og folk jo elsker lugten af egne prutter tænkte jeg, at det ikke kunne gå galt. Det smagte virkelig godt. Jeg undlod dog hvidløget, da jeg ikke mener at hvidløg hører hjemme i en fløderet

    • Det er selvfølgelig en smagssag, men prøv næste gang med friskrevet parmesan – det smager altså væsenlig bedre.

  10. Benedikte

    Helt fantastisk og lækker ret, og derudover min datters debut som kok….vi er fans!!! Hurra for fløden, æg og ost!

  11. Lucia

    Authentic Carbonara doesn’t have garlic, champignon and cream! if you wanna make the Italian version then follow the Italian recipe, if you wanna create your own dish, well give it a new name! thanks!

    • Sarah

      I don’t believe they said “authentic” anywhere. But they did call it “suveræn” – there is your new name, and that kinda indicates that they freestyled.. ffs ;) hahaha

  12. Drhansen

    Mener Price-citatet er forkert. Mener ð sagde “bræk”, hvilket jeg iøvrigt er helt enig i

  13. Christina

    Elsker den her opskrift, jeg er helt vild med champignoner så den her nærmest perfekt ?. Har lavet den en gang før, og skal lave det igen på onsdag, for at forkæle kæresten.

    • Sådan…

    • Henrik

      Giv ham en sutter i stedet det bliver han mere glad for ?

  14. Jens Chr.

    Nå jeg jeg laver den, er det med æg, parmesan og faktisk også en smule fløde som her ( og et enkelt lille hvidløg der efter min mening giver et godt tvist til den cremede sauce med tørret bacon), så det kan man sagte sagtens. Løg eller champignon synes jeg ikke hører hjemme. Men hver sin smag :-)

  15. Handberg

    Uhh, der er ikke noget som en carbonara opskrift med fløde der kan få italienerne (og italiener-minded) op af stolen. Det er næsten ligeså slemt som at servere brød til pasta.

    Glæder mig dog til at prøve den her af ved lejlighed – carbonara eller ej.

  16. Lektor Blomme

    I bør nok justere eller specificere at det er æggeblommer der skal bruges og ikke “æg” … Det giver et noget andet resultat kan jeg forstille mig en slags mislykket og våd æggekage??

  17. ktl001

    Skal vi ikke bare blive enige om at ovenstående opskrift vel ikke på nogen måde kan kaldes spaghetti Carbonara ….? Den smager sikkert fint men med de ingridienser er det bare ikke en Carbonara …

    Steg et par hele fed hvidløg til de er lysebrune – fjern dem fra panden – på med pancetta (hvis du ikke lige har lavet din egen guiancale – Google og du finder opskriften) steg til det er begyndt at få farve. Smid et par spsk hvidvin på og lad det bruse af. Riv pecorino og parmesan – pisk et par æg – rigtige æg – hæng kjolen op – der er ikke salmonella i danske æg – bland æg og ost – vend spaghettien i blandingen – hurtigt så det ikke koagulerer for meget – smid pancetta og fjættet oveni og vend igen. Kør persille over hvis du synes. Enjoy
    Frit fra hukommelsen – se mål etc i Marcella Hazans “the essentials of Classic Italian cooking”

  18. Cecilie

    Personligt er jeg vild med løg, hvidløg og champignon i min “carbonara”, OGSÅ selvom det er utraditionelt (who cares, really?)!
    God opskrift! Jeg lavede min af halv parmesan og halv prima donna, og brugte mindre fløde og kun æggeblommer. Tilføjede også lidt pastavand, men det gør jeg altid i pastaretter. Great succes!

    • Super, det er også sjovere at lave sin egen variation.

  19. fløde eller ej jeg har altså fået begge dele i Italien og på italienske resturanter drevet af italiener her i DK. jeg laver den forøvrig selv med og ude fløde.
    vil dog prøver med champion også.
    prØv at læse her:http://www.newyorkerbyheart.com/2010/12/italiensk-spaghetti-a-la-carbonara-spis-bedre-nr-12011.html

    • Jeg synes bare mange skal gøre det man bedst kan li…

  20. Sarah

    FANTASTISK Carponara!

    Til dem der har så usandsynligt ondt i måsen over fremgangsmåden – find dog en anden opskrift :) Der er ingen der har tvunget jer til at bruge denne. Der står ikke autentisk nogen steder.

    Der findes jo heller ikke to ens måder at bage en chokoladekage på – det er dog stadig chokoladekage ;)

    God mandag!

  21. Flødebollen

    Faktisk ret ? Fløde er bare så skønt i maden.

  22. Søren Spork

    Spagetti carbonara, rigtig god opskrift,, brugte kun løg, og vil anbefale lidt mindre fløde, men ellers god opskrift som blev spist helt op 😋

Smid en kommentar

Vi er taknemlige for din vurdering af opskriften:  

%d bloggers like this: