Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 25. maj 2019

Scroll to top

Top

120 kommentarer

Opskrift: Spaghetti Carbonara – den bedst pastaret med fløde og bacon

Opskrift: Spaghetti Carbonara – den bedst pastaret med fløde og bacon
Aarhusianeren

Klassisk Spaghetti/Pasta alla Carbonara er en rigtig lækker ret – og ja… denne udgave er ikke helt den helt autentiske. Vi har nemlig tilladt os, at tune den lidt. Mange mener, at løg, hvidløg, champignon og sågar fløde intet at at gøre i denne ret. Men vi gør det sgu, fløde, ost, bacon (ja, jeg bruger oftes bacon) går virkelig op i en højere enhed – en ret med fylde, smag, fedme, umami – en sikker vinder for både børn og voksne.

Spaghetti Carbonara - Suveræn pastaret med fløde og bacon

Klassisk Spaghetti/Pasta alla Carbonara er en rigtig lækker ret - og ja... denne udgave er ikke helt den helt autentiske. Vi har nemlig tilladt os, at tune den lidt. Mange mener, at løg, hvidløg, champignon og sågar fløde intet at at gøre i denne ret. Men vi gør det sgu, fløde, ost, bacon (ja, jeg bruger oftes bacon) går virkelig op i en højere enhed - en ret med fylde, smag, fedme, umami - en sikker vinder for både børn og voksne.
3.87 fra 38 stemmer
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Samlet tid: 25 minutter
Ret: Hovedret
Køkken: Italian
Antal: 2
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

  • 200 g spaghetti
  • 1 mellemstørrelse løg
  • 1-2 fed hvidløg
  • 2 pasteuriserede æg
  • 1/4 L fløde - du vælger selv hvor "sund" den skal være
  • 250 g kvalitets bacon - eller den italienske pancetta hvis du er en original :)
  • 250 g champignon
  • Friskrevet Parmesan - "det færdigrevede i pose/dåse smager og lugter af prut" citat Brdr. Price
  • En sjat hvidvin
  • Salt
  • Masser af friskkværnet peber!

Sådan gør du

  • Sæt vand over til pasta
  • Steg bacon - når det er halvfærdigt hælder du bacon op på et stykke køkkenrulle
  • Kom salt og pasta i det kogende vand
  • Hak løget og champignon
  • Steg løg og champignon
  • Mens løg og champignon steger, blandes fløde, æg, ca. 100 g parmesan, salt og peber til carbonara saucen
  • Hæld bacon tilbage i panden med løg og champignon, og hæld evt. en sjat hvidvin ved - lad det koge lidt ind
  • Når hvidvinen næsten er fordampet, slukker du for varmen og tilsætte carbonara saucen
  • Hæld vandet fra pastaen og tilsæt den færdige og afdryppede pasta til retten
  • Vend retten roligt rundt og lad evt. saucen tykne lidt
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!
Hak hak...

Hak hak…

På panden...

På panden…

Anretning

Drys en go’ håndfuld parmesan over retten og kværn godt med peber samme vej og servér retten rygende varm.

Så er der serveret...

Så er der serveret…

Er man mere til det helt originale, kan jeg anbefale at kigge forbi dette indlæg

Hvis du er en rigtig feinschmecker og pancetta er et must, så kan du også overveje denne noget mere blærede model:

–> https://www.youtube.com/watch?v=1OkBTmkwIqI 

Velbekomme!

 

Stik os en kommentar

Kommentarer

  1. Hametner

    Jamen så blir det næsten ikke bedre, og mere enkelt :-) Ost, fløde og bacon, ja ja, ved det.. succes på forhånd, men stadig, så let, og så godt.. Godt man har en stor portion liggende i køleren til de næste par måltider, den frisk revede parmasan gir lige det sidste.. Tak for en god og enkel carbonara

  2. Jeg bliver nød til at spørge til de pasteuriserede æg? Kan de ikke være friske da det ser ud til at saucen bliver varmet op til den begynder at tykne… Men ellers kunne det være den carbonara opskrift jeg har ledt efter :D

  3. Peter

    Jeg mener nu at Price sagde at pose parmesan lugtede af bræk og ikke prut..:)

    • Præcis Peter! Og det skyldes den simple årsag, at der er “antiklumpningsmiddel” i, som godt kan lufte derhen af – så brug altid friskrevet…

  4. kokken

    og så er friske råvare generelt set bedre en alt andet

  5. troelshansen

    Ville I anbefale frisk eller tørret pasta?

  6. Lars Frier

    Tørret, du kan ikke bruge frisk til denne ret.

    • Det er normalt tørret pasta, i teorien kunne man vel godt bruge frisk – det ser jeg ikke som værende nogen udfordring andet end, at nogle gamle italienske mamaer ville kaste eder og forbandelser over os! Og tja, det er vel slemt nok – hvis I skulle have lyst, så har vi faktisk et remake af denne klassiker – https://gastromand.dk/carbonara-pasta-pocheret-aeg/

      Velbekomme!

  7. Ane


    Egentlig er en ægte italiensk carbonara ikke med fløde så vidt det er mig bekendt.. begge dele smager godt, men det er i mine øjne (og smagsløg) to vidt forskellige retter (eller carbonara varianter om man vil)

    • kokken

      i Italien bruger de fløde. Har smagt det i Italien og det smager helt ens!

    • Vincent


      Det er helt korrekt, Ane.

      Jeg stammer selv fra Sicilien, en rigtig italiensk restaurant med respekt for sig selv, serverer ikke en carbonara med fløde.
      De vender ægget i efter tilbedning, lige varmt nok til at æggene ikke koagulerer.

      Når det så er sagt, så smager fløde varianten skam helt fint!

      PS: Kæmpe thumbs til forfatteren for at tilsætte champignon, jeg er selv en sucker for svampen med det sexede navn.

  8. EsbenU

    Jeg plejer at lave den med bucatini, som er en slags spaghetti, men i en cylinderform med hul i midten. Jeg bruger ikke fløde, men et helt æg (og en ekstra æggeblomme, hvis det er til en større portion), revet muskatnød, groftkværnet peber og bacon (mest fordi jeg aldrig når at købe pancetta før Salling Super lukker). Det er så simpelt og velsmagende – og vel egentlig heller ikke særlig kalorie-rig, hvis man når at købe pancetta og ser bort fra pastaens kulhydrater :-)
    Kværnet peber, revet parmesan, revet muskatnød og lidt frisk basilikum på toppen, sådan har jeg fået den i Rom, og det var en succes!

  9. kokken


    god velsmagende opskrift!

  10. Anja

    efter min bedømmelse er dette en uforskammet DÅRLIG opskrift! den feder, og så smager den forfærdeligt!! STOP med at lave maden hvis du er igang! lav i stedet kylling med græsk salat! det er sundt og smager godt!

    • Peter

      jeg smagte den, og synes den er god! jeg vil råde alle der læser Anjas besked om at ignorere!

    • Ragnhild

      Hvor gammel er du, Anja. hvis over 2 år, så er jeg overrasket!

  11. Kristine

    Jeg giver Anja ret! den er dårlig, og feder. lav i stedet, ja ligesom Anja foreslog, græsk salat og kylling! det er min livret.. denne ret hader jeg!

    • Anja

      JA! godt at have en på min side!

  12. Peter

    haha Ragnhild..

    • Anja

      ja, grin du bare, Peter. Det er ikke høfligt at sige at man er så ung. jeg er i min bedste alder, men en dame skriver jo ikke sin alder! jeg vil råde jer til at stoppe. den smager måske godt, og jeg kan måske ikke bedre lide kylling og græsk salat, men den feder!

      • Peter

        okay, folk, i hørte det! den ER god! fra alles side!

    • Anja

      :) ups.. :):):) men det er stadig ikke min livret!

      • Peter

        nejnej, men den er god!

      • Ragnhild

        ikke tro at det hele er godt! i mangler stadig MIG! og jeg siger aldrig at jeg kan lide den, for det kan jeg ikke!!!!!!!!

  13. Anja

    dette er ikke en film om nogen der skal finde en diamant som er sandheden, de kommer op at slås, finder sandheden, bliver gode venner, og der kommer en og vil have diamanten for at overbevise dem om at løgne er bedre! Ragnhild, jeg kan heller ikke lide den her ret så godt.. men det e bare ikke sådan der det fungerer! jeg ignorerer dig bare! bliv bare ved med at skrive dårlige kommentarer. alle har forskellige meninger! alles er lige gode!

    • Ragnhild

      tre kommentarer før, havde du en helt anden mening! du synes at alle andres meninger end din var dårlige!

      • Anja

        jeg må have lært noget de sidse tre kommentarer!

  14. Lastvognchaufførens hustru

    Den skal jeg da prøve at lave til min husbond…

  15. Marietta

    Har lige prøvet denne opskrift….sovsen skilte fuldstændig, da jeg kom pastaen i. Men ellers var smagen fin.

  16. Møller

    Muligvis en god og velsmagende ret.
    Men det er ikke en ægte Pasta Carbonara.
    Denne består kun af:
    – Spagetti
    – Æg
    – Ost
    – Olivenolie
    – Bacon
    – Peber og Salt
    (http://minmandsitalienskekoekken.wordpress.com/2012/05/16/spaghetti-alla-carbonara/)
    Er ikke fed, men smager meget bedre end kylling og Græsk salat.

  17. Mike H

    Der er IKKE fløde i en Carbonara – det er en dødssynd og kun for amatører – sorry…

    • Vi er også kun amatører Mike – ingen har nogensinde påstået andet;)

      • Marie

        Vil da også mene at enhver “professionel” som ikke kunne klarer at man leger i køkkenet og opfinder nyt burde slet ikke være i det.

  18. Peter

    Den opskrift er på toppen! Tak. :)

  19. Natasha

    dejlig lækkert påå ægte italiensk manér. tak!

  20. Men opskrifter duer jo ikke..!

    Når man varmer carbonara sovsen op, bliver den øjeblikkelig til rørær pga. ægene og parmesanen. Fuldstændig klumpet og uspiselig!

    I “rigtige” carbonara opskrifter, tilsættes ægene først i sidste øjeblik, så de ikke når at blive opvarmede og klumpe (derfor pastoriserede æg).

    Så hold jer fra denne opskrift!!

    • Marie

      Den duer strålende, man skal bare ikke give den for meget varme – hvilket sige sig selv når der er æg i :)

      Selv en “amatør” kan lave den.

  21. Tak for en nem og lige til opskrift :) Men lige i overkanten med 100 g parmesan efter min smag

    • Du kan aldrig få for meget parmesan og det ved du godt Peter;)

  22. Lavede denne her til aften – nemt, simpelt og lækkert!

  23. Daniel Klinge

    Jeg har idag lavet denne opskrift, og undre mig over de negative kommentarer. Det kan godt være, det skulle være en “amatør” opskrift (nu har jeg aldrig været i Italien). Men at det skulle klumpe, skille eller andet, må da være kokkens skyld?
    Vi har fire mennesker nydt denne ret og synes alle det smagte fantastisk, intet mindre. At det er fedende, siger vel sig selv? Ost, fløde, bacon og pasta, kan det være meget andet? – Nu er det jo ikke alle, som er på slankekur.

    kylling med græsk salat, havde jeg ville lave det, var det nok ikke denne opskrift, jeg havde søgt på. Kan kun tilslutte mig Peter, ignorer Anja´s (i mine øjne, meget barnlige) kommentar.

  24. Rikke/kok

    Min far er kok. Og ja der er fløde ;) og jeg er ik så gammel men jeg syntes der er lækkert og der er jo næsten fedt i alting.;)

  25. Rottemor


    Ja ja. Flødecarbonara så. Retten er, efter min smag, ekstraordinært lækker og cremet med fløde. Smagfuldhed over madsnobberi. Selvfølgelig er det ikke slankemad, ha ha! Vi brugte frisk pasta, på fuldstændig uprofessionel, husmoderlig vis. Det var bare dejligt. Kan varmt anbefales, men nok ikke hver dag, hvis du gerne vil kunne komme ind og ud af din hoveddør i fremtiden :)


  26. Dejlig dejlig opskrift. Nemt og forståeligt at lave. Tak for den :) :)

  27. Martin


    Hvor al den snak om fløde eller ej – fløde er lækkert i den ret.

  28. Smilende hund


    Jeg ved ikke noget. Jeg er en luset amatør.
    Jeg har lavet cabonara mange gange. I dag prøvede jeg denne. Jeg synes den smagte fantastisk. Jeg åd i øvrigt broccoli til, så nu er der til 2 dage og min krop er fyldt med glade vitaminer :)

  29. Boris

    Det er garanteret en velsmagende og lækker opskrift, men det er altså ikke en Carbonara, du har lavet.

    Fløden kan man diskutere, og der er både for og imod. Personligt laver jeg den uden.
    Men løg, hvidløg, svampe og hvidvin, har intet at gøre i en Carbonara.

  30. Torben

    Fin ret, lidt til den fde side, meeenn…. Engang imellem må man godt forkæle sig selv ?


  31. Italienerne bruger ikke fløde – men derimod pastavandet. Giver i min endnu begrænsede eksperimenteren en rigtigt god konsistens!

    • Det er bare så rart at hælde fløde i maden :)

  32. Toni


    Løg og hvidlæg og champignon i carbonara ? hvor har i denne fra ?

  33. Toni

    den rigtig carbonara laves kun med bacon æg og Parmesan eller pecorino øst, believe me.!!

    • Johan


      Nå ingen pasta??
      Jeg har lidt pecorino vest, kan det bruges?

      :-)

      • Elenah


        Dagens bedste grin!! :-D

  34. Dorthe Jakobsen

    Jeg gider kun spise min egen Spagetti Carbonara. Det er en totalt og meget udbredt misforståelse, at den skal smaskes til i sauce. Tværtimod skal den være lidt tør. Og så er det altså godt med et drys hakket løg – udover friskrevet parmesan eller pecorino (tros egentlig sidstnævnte er bedst)

    • Jens

      Hvorfor sidder du så og leder efter opskrifter, hvis din egen alligevel er bedst? :)

  35. Jakob


    Prøv at smide lidt purløg på din cabonara. Det er KONGE..!!

  36. Boye


    Super opskrift :D

  37. Klaus


    Super opskrift tak,
    og med hjemmelavet pasta til, så kan det ikke blive bedre

  38. Anne Marie Iversen.


    Jeg lavede den med prut parmasanen. .- Altså den for-revne parmasan fra pose, som brdr. Price siger lugter og smager som prut. Eftersom jeg ikke havde andet og folk jo elsker lugten af egne prutter tænkte jeg, at det ikke kunne gå galt. Det smagte virkelig godt. Jeg undlod dog hvidløget, da jeg ikke mener at hvidløg hører hjemme i en fløderet

    • Det er selvfølgelig en smagssag, men prøv næste gang med friskrevet parmesan – det smager altså væsenlig bedre.

  39. Benedikte


    Helt fantastisk og lækker ret, og derudover min datters debut som kok….vi er fans!!! Hurra for fløden, æg og ost!

  40. Lucia


    Authentic Carbonara doesn’t have garlic, champignon and cream! if you wanna make the Italian version then follow the Italian recipe, if you wanna create your own dish, well give it a new name! thanks!

    • Sarah

      I don’t believe they said “authentic” anywhere. But they did call it “suveræn” – there is your new name, and that kinda indicates that they freestyled.. ffs ;) hahaha

    • Anne

      Nemlig

  41. Drhansen

    Mener Price-citatet er forkert. Mener ð sagde “bræk”, hvilket jeg iøvrigt er helt enig i

  42. Christina


    Elsker den her opskrift, jeg er helt vild med champignoner så den her nærmest perfekt ?. Har lavet den en gang før, og skal lave det igen på onsdag, for at forkæle kæresten.

    • Sådan…

    • Henrik

      Giv ham en sutter i stedet det bliver han mere glad for ?

      • #upassende, vi holder en sober tone…

  43. Jens Chr.


    Nå jeg jeg laver den, er det med æg, parmesan og faktisk også en smule fløde som her ( og et enkelt lille hvidløg der efter min mening giver et godt tvist til den cremede sauce med tørret bacon), så det kan man sagte sagtens. Løg eller champignon synes jeg ikke hører hjemme. Men hver sin smag :-)

  44. Handberg

    Uhh, der er ikke noget som en carbonara opskrift med fløde der kan få italienerne (og italiener-minded) op af stolen. Det er næsten ligeså slemt som at servere brød til pasta.

    Glæder mig dog til at prøve den her af ved lejlighed – carbonara eller ej.

  45. Lektor Blomme


    I bør nok justere eller specificere at det er æggeblommer der skal bruges og ikke “æg” … Det giver et noget andet resultat kan jeg forstille mig en slags mislykket og våd æggekage??

    • Marie


      Næh bliver faktisk ret godt :D
      … Ud over je ikke kan finde ud af tilføje salt og peber nok, men det er jo ikke opskriftens skyld :p

  46. ktl001

    Skal vi ikke bare blive enige om at ovenstående opskrift vel ikke på nogen måde kan kaldes spaghetti Carbonara ….? Den smager sikkert fint men med de ingridienser er det bare ikke en Carbonara …

    Steg et par hele fed hvidløg til de er lysebrune – fjern dem fra panden – på med pancetta (hvis du ikke lige har lavet din egen guiancale – Google og du finder opskriften) steg til det er begyndt at få farve. Smid et par spsk hvidvin på og lad det bruse af. Riv pecorino og parmesan – pisk et par æg – rigtige æg – hæng kjolen op – der er ikke salmonella i danske æg – bland æg og ost – vend spaghettien i blandingen – hurtigt så det ikke koagulerer for meget – smid pancetta og fjættet oveni og vend igen. Kør persille over hvis du synes. Enjoy
    Frit fra hukommelsen – se mål etc i Marcella Hazans “the essentials of Classic Italian cooking”

  47. Cecilie


    Personligt er jeg vild med løg, hvidløg og champignon i min “carbonara”, OGSÅ selvom det er utraditionelt (who cares, really?)!
    God opskrift! Jeg lavede min af halv parmesan og halv prima donna, og brugte mindre fløde og kun æggeblommer. Tilføjede også lidt pastavand, men det gør jeg altid i pastaretter. Great succes!

    • Super, det er også sjovere at lave sin egen variation.

  48. fløde eller ej jeg har altså fået begge dele i Italien og på italienske resturanter drevet af italiener her i DK. jeg laver den forøvrig selv med og ude fløde.
    vil dog prøver med champion også.
    prØv at læse her:http://www.newyorkerbyheart.com/2010/12/italiensk-spaghetti-a-la-carbonara-spis-bedre-nr-12011.html

    • Jeg synes bare mange skal gøre det man bedst kan li…

  49. Sarah


    FANTASTISK Carponara!

    Til dem der har så usandsynligt ondt i måsen over fremgangsmåden – find dog en anden opskrift :) Der er ingen der har tvunget jer til at bruge denne. Der står ikke autentisk nogen steder.

    Der findes jo heller ikke to ens måder at bage en chokoladekage på – det er dog stadig chokoladekage ;)

    God mandag!

  50. Flødebollen


    Faktisk ret ? Fløde er bare så skønt i maden.

  51. Søren Spork

    Spagetti carbonara, rigtig god opskrift,, brugte kun løg, og vil anbefale lidt mindre fløde, men ellers god opskrift som blev spist helt op 😋

  52. Martin Paulsen

    Ja undskyld, men:
    1. Ingen fløde, men en ekstra æggeblomme pr mand
    2. Ingen bacon, men guanciale (pancetta kan bruges til nøds, men er heller ikke originalt)
    3. Rigtige romere bruger en lageret pecorino ost, men til den smagsforskrækket, kan parmesan bruges i stedet for…

    Fremgangsmåde:
    Steg guanciale på panden lidt olievenolie og kog pastaen al dente.
    Rør æg og blomme sammen med osten
    Hæld lidt af fedtstoffet fra og tag panden af varmen.
    Tilsæt pasta med det samme og rør godt rundt.
    Tilsæt æggemassen og vend den hurtigt rundt på den varme pande.
    Hæld i en tallerken og riv mere ost på og frisk kværnet peber.

    Voila.

    Æggemassen må ikke blive for varm, da den ellers bliver klumpet (as in: scrampled), så arbejd hurtigt.

    I den her version er retten meget mindre fed og (hvis du laver den korrekt) mere velsmagende.

  53. Gitte

    Super lækkert😀🍜

  54. Rasmus


    Den var god😀


  55. Er det lidt noget gris at bruge piskefløde, eller går det nok? synes bare det giver en fantastisk smag, og jeg har rent faktisk ladet mig fortælle at madlavningsfløde er fyldt med stivelse, så det er ikke rigtigt sundere anyway?


  56. Øj, der er mange eksperter udi hvordan man gør (eller nok rettere, ikke gør) det her …
    Er det ikke lidt for friskt overhovedet at spise eller kalde noget for Pasta Carbonara, hvis det ikke spises under 300 meter fra Piazza Navona eller Trastevere. Ja, jeg *spørger* bare.
    Den her smager nu faktisk ganske fint – også ude på vestegnen :D

  57. Simon R

    Troede faktisk at Århusianeren fik nok af carbonara i Vaujany for 15 år siden😀 Men fløden får den måske til at glide ned alligevel?

    • Det var da en gammel røver, du fisker op her – og ingen forstår, hvad vi snakker om :)

  58. Cristian


    Blasfemi og skuffende af gastromand som ellers er en blog af høj kvalitet!

    • Mikkel

      Kom nu over det i stedet for at vræle over en gratis online opskrift.

  59. Finn Pedersen

    Fantastisk opskrift! Den er blevet nøje fulgt! Og hold op så lækkert det smager!🙌🏻🙌🏻

  60. Emilie


    Mad er sjovt, og retter er til for at blive eksperimenteret med. Og i det her tilfælde vil jeg sige, at eksperimentet er lykkedes rigtig godt! Konsistensen på saucen blev skøn, og ingen hverken døde, græd eller eksploderede, bare fordi der var fløde i.

  61. A. C.

    Tjae hvis man kommer andet end pasta æg ost pancetta/bacon og godt med peber (og måske hvidvin) i er det jo ikke en carbonara særligt ikke med fløde da det hører til en alfredo
    Når det så er sagt så lyder din ikke carbonara ret som om den kunne være rigtig lækker skal da nok lige prøves engang

  62. Carsten

    Har lige lavet det. 100 gange bedre end traditionel carbonara. Og ja med ordentlig parmesan i 4 Kgs blokke fra italien går det aldrig galt.

  63. Carsten

    Og hva så….hvis ikke det er den oprindelse opskrift………den smager 100 gange bedre!!!!!!!

  64. Madkundskabslæreren


    Det er fint, du godt kan lide denne ret. Jeg har lavet lignende retter. Det er lækkert. Det er bare ikke carbonara. Det er sprogligt anarki.!Kald det noget andet. Du kan heller ikke lave rødgrød med grønne jordbær og pære. Så er det ikke rødgrød, vel?!

    Derudover er jeg stor fan af gastromand.dk! :-)

    • Mikkel

      teknisk set betyder ordet carbonara “æg og bacon” så hvis der er æg og bacon i, kan det defineres som carbonara. syntes bare lige du skal have styr på dine facts :)

      • Gianluca

        Undskyld mit sprog – men sikke noget sludder.. Carbonara betyder ’til kulet’ fordi det var kulminearbejdernes foretrukne ret. Desuden er der ikke bacon i – men guanciale som er krydret svinekæbe. Det kan sagtens smage godt og gør det sikkert også – men det kan under ingen som helst tænkelige omstændigheder defineres som Carbonara – ikke engang som en fjern familie. Man skal ikke belære når man intet ved..

    • DenBelærte

      Du har nemlig helt ret! Lækkert så længe man ikke kalder det carbonara :)

    • Gianluca

      Enig – stort set alle ingredienserne er forkerte i relation til Carbonara.. Kald det noget andet..

  65. John

    På hvilket sprog betyder carbonara “æg og bacon”?

  66. DenBelærte


    Du citere brd. Price men du bruger HVIDLØG! FØJ for dælen da… Det smagte fint u. hvidløg OG løg, hvad laver du?? (Alle italiens kokke vender sig i deres grav, du bruger jo alle hovedpersonerene i en ret!!!). Lidt for skandinavisk vinter-fed, men tak :)

  67. Karina


    Den bedste opskift på carbonara jeg har prøvet

    • Gianluca

      Det er så ikke Carbonara – og ikke engang tæt på så vær sød at kalde det den bedste af en ret der intet har med Carbonara at gøre – det er simpelthen helligbrøde..

  68. Orso


    I ville blive smidt ud af enhver restaurant i Roma, hvis I lavede den ret. Det er sikkert en fin pastaret, men i carbonara er der kun fem ingredienser: spaghetti nr. 5, guanciale, pecorino romano, æggeblommer (1 per mand) og peber (uden at det bliver cacio e pepe).
    Gastromand holder normalt højt niveau, men det her er et selvmål.

  69. Regina


    Super lækker ret med skide god konsistens på saucen, som jeg ellers før har kæmpet lidt med. Vil helt sikkert bruge denne opskrift fremover! Jeg undlod dog løg (udover de 2 fed hvidløg) og tilsatte lidt kylling.

  70. Sebastian

    Jeg lavede den i går med en lille sjat fløde og det smagte vidunderligt.

  71. Joe Pesci


    Tåkrummende opskrift. At inkludere fløde i retten er blot et tegn på, at en elendig kok står bag. Emulsionen af fedt, æg og vand gør den cremet, ikke fløde! Løg! WHAT? svampe! WHAT? Og så topper du med basilikum? Mine tæer krummer så hårdt, at de aldrig retter sig ud igen.

  72. Troels


    Ret lækker carbonara inspireret pastaret 😃
    Jeg har lige lavet den – toppet op med trøffelsmør 😎

  73. Valentin Gjertsen


    Carbonara kommer fra “carbonaro”, der er italiensk for kulsvier (ikke at forveksle med brunsviger…), altså folk der fremstillede trækul i skovene. Ikke noget med kulminer (for stenkul) – det er en senere misforståelse.

Smid en kommentar