Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 8. oktober 2024

Scroll to top

Top

9 kommentarer

Cheeseburger & Bacon-Onion Jam

Cheeseburger & Bacon-Onion Jam
Aarhusianeren

Er du lidt lækkersultet og tænker lidt ekstra kalorier ikke skader, så er dette et pift til den klassiske cheeseburger opskrift. 

Så hermed får du Cheeseburgeren med Chili-Bacon’n’Onion Jam.

PRØV OGSÅ: Den perfekte Cheeseburger

Cheeseburger & Bacon-Onion Jam

4.61 fra 23 stemmer
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 45 minutter
Samlet tid: 2 timer 30 minutter
Ret: Aftensmad, Frokost
Køkken: Amerikansk
Keyword: bacon, burger, cheeseburger, onion
Antal: 2
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

  • 2 stk burgerboller (brioche er et godt valg)
  • 400 gram hakket oksekød (gerne med omkring 12% fedt – men du bestemmer selv)
  • 4 skiver af din favorit ost til hver burger cheddar og gruyere er god bud

Chili – Bacon'n'Onion Jam

  • 250 gram bacon som du henter ved slagteren!
  • 250 gram løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 stk chili (hvis ikke du er til chili, så lad være)
  • 1 dl rødvinseddike
  • 2-3 spsk sirup
  • Salt og friskkværnet peber

VARIATION 1: Mayo/pickles (easy tatarsauce)

  • 1 lille løg
  • 1 lille bundt hakket persille
  • 4 spsk hjemmerørt mayo eller Hellmanns!
  • 3 store drueagurker

VARIATION 2: Sennepsmayo

  • 4 spsk hjemmerørt mayo eller Hellmanns!
  • 1 spsk grovkornet sennep
  • 1 spsk hakkede drueagurker
  • friskkværnet peber

Sådan gør du

Bacon and Onion Jam

  • Skær dit bacon ud i ca. 2×1 cm eller strimler (det betyder ikke så meget)
  • Varm en pande op og steg det gyldent og indtil det har smidt næsten alt fedt.
  • Skrue ned til middelsvag varme.
  • Tilsæt så fint hakket løg, hvidløg og chili og rør det hele godt sammen.
  • Lad det steg med nogle minutter
  • Tilsæt eddike og sirup og lad det simre videre – gerne en lille time ved svag varme. Hold øje med konsistensen og det må ikke brænde på.

Mayo/pickles (easy tatarsauce)

  • Skær drueagurkerne ud, høg løg og persille
  • Bland det hele med mayoen – lad det trække indtil du skal spise

Bøfferne

  • Form to gode bøffer og giv dem en god omgang salt og peber
  • Steg dem til de er medium/rare – gerne på grill

Osten

  • Osten kan du lægge på bøfferne tilsidst mens de steger – ellers kan du smide det på en sli-let pande og lad det smelte ved svag varme.

Burgeren

  • Så skal der samles.
  • Varm bollerne (hehe)
  • Giv den en god klat mayo på over og under bolle – enten variation 1 eller 2
  • Hvis du lyster, tilføj en bund af salat
  • På med bøffen
  • På med osten, hvis du har smeltet den på pande.
  • På med en god klat chili-bacon-onion – og du skal ikke være nærig med det
  • Eat, æd, enjoy!
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!

Enjoy!

Stik os en kommentar
Næste historie

This is the most recent story.

Kommentarer

  1. Nikolaj

    Godt nok blevet lidt en sølle blog efterhånden, og når der så kommer noget “nyt”, ja så er det genbrug af en 3 år gammel artikel/opskrift.

  2. Nicolaj

    5 stars
    Vandvittig umami bombe! 😍

  3. Lone

    Hvor længe kan marmeladen holde sig eller skal den være varm

    • Det er ikke fordi, jeg har tænker meget over holdbarheden, men jeg ville da ikke være bange for at opbevare den på køl i en lille uge. Men på køl vil den blive relativt fast i konsistensen, så når den skal bruges bør den være opvarmet. Jeg tror aldrig, jeg selv har fået gemt noget – men blot lavet det og brugt det. Men det smager godt – og er der en rest, er der ikke noget i vejen for at gemme det :)

  4. 5 stars
    Super lækkert. Den skal familien godt nok tvangsfodres i weekenden. Dejlig og Amerikansk Shiny

  5. Hans

    5 stars
    Greasy!

  6. Christian

    5 stars
    Fuck me side-ways det ser lækkert ud!! Det skal jeg prøve meget snart…

Smid en kommentar

4.61 from 23 votes (19 ratings without comment)

Opskrift Vurdering