Meatloaf Burger
Det er vinter og grillen er pakket væk ikke? Wroing – grillen står hvor den altid står og det kræver ikke mere end tyk jakke at starte svinet op. Få minutter efter står du og hygger og kullene imens de varmer op og så kan du jo passende lige drikke en øl ikke?
Nogle tror vi er lidt underlige når vi siger, at vi griller året rundt, men den er god nok og vi nyder det! For ikke så længe siden sad jeg og så nogle af de nye afsnit med Jamie Oliver, som jeg elsker inderligt højt. I afsnittet lavede han nogle retter på kort tid og med få ingredienser. Egentlig er jeg total modstander af den slags “Hurtig og lækker mad på 15 min” koncepter, da jeg synes de fjerner glæden ved at lave mad. Men denne udsendelse synes jeg faktisk var ret fed.
Ingredienser
Pesto
- 1 bundt basilikum
- Et stykke parmesanost – svarende til 2-3 spsk revet ost
- 1-2 fed hvidløg efter størrelse
- 3-4 spsk. pinjekerner
- 2-3 deciliter olivenolie maksimalt
- Saften af optil en ½ citron
- Peber og evt. salt
Meafloaf
- 600 gram økologisk hakket oksekød
- Salt og peber
- 2 stykker bøffel mozzarella
- "Broichebrød
- 350 gr mel
- 3 æg +1 til pensling
- 2 spsk lunken vand
- 4 spsk lunken mælk
- 1 tsk salt
- 25 gr gær
- 250 gr smør
- 35 gr sukker
- Lidt kardemomme
Tomatsauce
- 2 dåser cherry tomater
- 1 stort løg skåret midt over - her 2 små
- 70 g smør - kommer der lidt mere i skader det ikke
- Salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
Pesto
- Alle ingredienser – men kun halvdelen af olien og citronsaften – kommes i en blender eller en foodprocessor. Kør med blenderen og tilsæt olien, indtil konsistensen er, som du kan lide den.
- Smag til med citronsaft og peber og evt. lidt havsalt – men pas på. Parmesanost er ret salt, så der skal ikke salt i fra begyndelsen.
- Hvidløgssmag i pesto er en smagssag. Den bør være markant, men nogle kan lide det kraftigere end andre. Pesto er en sauce, hvor det gælder om at finde sin egen favoritblanding.
Meafloaf
- Bland 1,5 dl af din pesto i kødet og rør det godt sammen.
- Giv det en lille smule salt og peber - husk på at pestoen er salt i forvejen
- Form det til et brød.
- Tænd din grill op med ca. 30 stykker kul og klargør dem til indirekte varme.
- Åben en øl imens og hyg dig 5 minutter imens grillen starter. Nu skal du i gang med brioche bollerne.
- Rør gæren ud i vand og mælk.
- Tilsæt æg, salt, sukker og kardemomme og rør det ud.
- Herefter tilsættes mel under omrøring, til du har en sammenhængende dej.
- Tilsæt smør lidt ad gangen til dejen er glat.
- Lad dejen hæve i ca. 2 timer og stil den så på køl i yderligere 2 timer.
- Tag dejen ud og del den i 6-8 portioner og form dejen til boller.
- Lad bollerne efterhæve i 2-3 timer, til de er hævet til dobbelt størrelse.
- Pensl bollerne med et pisket æg og bag i ovnen ved 175 grader i ca. 20 minutter.
- Nu passer det lige med, at du kan lave tomatsaucen! Måske er det på tiden med en ny øl?
Tomatsauce
- Put ingredienserne i en gryde og lad saucen simre i min. 45 min.
- I følge den originale opskrift tages løget op, men jeg giver altså det hele en tur med Bamix'en:)
Netop fordi Jamie “ikke” må eller har valgt ikke at bruge mere end 5 ingredienser til sin ret så snyder han lidt og smider en færdiglavet pesto i retten, den laver du naturligvis selv for så får du jo netop, basilikum, olie, pinjekerne og parmesan i køddet som giver en lækker smag!
I denne tid skal du ikke bruge friske tomater, det giver ikke ret meget mening da smagen er meget anonym og næste intetsigende. Mange supermarkeder har gode økologiske cherrytomater på dåse som smager vildt godt. Dem skal du gå efter på denne tid.
Griller du om vinteren?
Stik os en kommentar
Smid en kommentar