Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 3. marts 2021

Scroll to top

Top

3 kommentarer

Millionbøf – opskriften på den klassiske, danske udgave af Bolognese

Millionbøf – opskriften på den klassiske, danske udgave af Bolognese
Høvding

Hvornår har du sidst fået millionbøf? Herhjemme er det i hvert fald en rum tid siden vi fik millionbøf. Vi laver rigtigt meget mad med hakket kød, vi er jo trods alt en børnefamilie. Men millionbøffen er det som ikke rigtigt kører så ofte, da den bliver skubbet lidt i baggrunden af kødsovsen med masser af tomater og så’n – det skal der laves om på!

Måske er det fordi jeg helst vil spise kartoffelmos til min millionbøf og ungerne foretrækker pastaen i stedet ved jeg ikke. Hvor om alt er, så er det lidt en skam at denne DANER-BOLOGNESE bliver puttet i hjørnet, synes jeg.

PRØV Millionbød med: Kartoffelmos – fed og cremet

Så jeg har lavet en version her, som har fået lidt gastrique i stedet for kulør. Og ikke bare er kogt på vand, men faktisk har fået en overhaling med ordentlig mørk oksefond for masser af smag.

Millionbøf – opskriften på den klassiske, danske udgave af Bolognese

4.13 fra 8 stemmer
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 45 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

Millionbøf

  • 400 g hakket oksekød
  • 2 løg
  • 3 laurbærblade
  • 2 spsk olie til stegning
  • 2 spsk hvedemel
  • 5 dl mørk oksefond
  • 3 spsk gastrique (kan eventuelt erstattes af engelsk sauce og lidt æbleeddike)
  • 1 spsk ribsgelé
  • Salt peber

Salat

  • 300 g rosenkål
  • 1 rødløg
  • 1 citron
  • 20 g parmesan
  • 50 g mandler
  • Karse
  • Salt peber og olivenolie

Sådan gør du

SÅDAN GØR DU

    Millionbøf

    • I olien brunes det hakkede kød grundigt. Kan du ikke få ordentlig gang i komfuret, så gør det i stedet over to gange. Jeg bruger også en støbejernsgryde, da den holder godt på varmen. Tag kødet op.
    • Sauter løgene i lidt olie og kom kødet ned til de klare løg sammen med laurbær.
    • Rør melet i, lad det stege af et minuts tid og tilsæt så fonden. Lad den snurre cirka 30 minutter til det har den rigtige konsistens.
    • Smag til med salt, peber, gastrique og ribsgele. Evt også en smule syre, hvis den bliver for sød.
    • Server når du er klar.

    Salaten

    • Orden rosenkålene – Aka skær bunden af og fjern de grimmeste blade. De pæne blade pilles af og bruges til salat. Resten bruges i mosen – Eller i salaten.
    • Kom mandolintynde løgringe over. Så vend med citronsaft og skal, salt, peber og olie.
    • Kom grofthakkede, ristede mandler op og slut af med mere citronskal, revet parmesan og karse.
    • SPIS
    Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!

    Jeg har lavet tilbehøret lidt kålet med rosenkål og alt muligt salat agtigt. Yeah, I know. Men det smager altså godt. Men er du sådan lidt grøntsagsforskrækket, kan du nøjes med en gang syltede rødbeder eller asier som noget næsten grønt.

    Stik os en kommentar

    Kommentarer

    1. Mads

      Det smager skide godt. Desværre læste jeg ingredienslisten uden briller på. Derfor endte jeg med at smide rødkål, og ikke rosenkål i mosen.. Rød mos – smager godt, ligner pis!

      • Af ren erfaring kan jeg så byde ind med, at blå kartofler faktisk også giver en lidt underlig mos. Smager godt, ligner pis.

        Thomas

    2. Tomas

      Anbefaler et skvæt ketchup i kødsovsen undervejs. Kette er verdens mest undervurderede krydderi!

    Smid en kommentar

    Opskrift Vurdering