Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 17. juli 2019

Scroll to top

Top

5 kommentarer

Æggekage – med kartofler og chorizo

Æggekage – med kartofler og chorizo
Gastromand

Der er flere og flere som efterspørger hurtige, lækre og nemme retter – egentlig er det lidt forkert, for man bør som udgangspunkt tage sig tid til at lave mad, men ikke desto mindre er det nok de færreste af os, som har flere timer hver dag til at kokkerere. Omeletten – eller æggekagen – er en gammel traver, som dog i denne spansk/italiensk inspirerede Jamie Oliver udgave er en mellemting mellem en Frittata og en tortilla – en kombi som er vildt lækker!

Æggekage / omelet

Æggekage eller omelet, tomat tomat... der skal normalt mel i en æggekage og ikke i en omelet.
5 fra 4 stemmer

Ingredienser

  • 8 stk faste kartofler (ikke bagekartofler)
  • 10 stk øko æg
  • 250 g chorizo-pølse
  • 2 stilke rosmarin
  • 2 stk rødløg
  • 1 stk citron (saften)
  • 2 spsk ekstra jomfruoliven olie
  • 1/2 bundt bredbladet persille
  • salt
  • peber

Sådan gør du

  • Brug gerne en wok- eller støbejernspande, og ikke for at gøre unødig reklame, men så påstås Jamie Olivers i hvert flad at kunne klare mindst 250 graders varme.
  • Start med at tænde ovnen.
  • Skræl kartoflerne og skær dem ud i 1 centimeters tykkelse. Kog dem i saltet vand.
  • Hvis du ikke har en wok-pande, så brug en almindelig, men find den med højeste kanter. Varm den godt op og smid pølserne, som du har skåret ud i 1 centimeter på. Olie er ikke nødvendigt, de smider en del krydret fedt, som danner grundlag for retten.
  • De skal stå 5 minutter, hvor du vender dem raskt rundt. Mens kan du skrælle løget og skære det ud i så tynde skiver som muligt, herefter lægger du dem i en skål og presser citronen ud over dem, tilføj oliven olie, salt og peber. Vend det godt rundt med dine fingerspidser.
  • Tilbage til kartoflerne – er de møre? Så er det af med vandet, lad dem dampe af et minut. Smid dem på panden sammen med rosmarinstilkene. Steg til kartofler bliver sprøde.
  • Imens slår du æggene ud i en skål med salt og peber.
  • Hæld massen på pande og lad det stå et par minutter. Hefter smider du panden i ovnen (og vær nu sikker på den kan klare det!). Ca. 5 minutter efter er den klar.
  • Smid de marinerede løg og lethakket persille basilikum eller purløg på umiddelbart før servering - gerne med et lækkert stykke brød til
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!

Det holder altså og kurerer også gerne tømmermænd!

Velbekomme!

Stik os en kommentar

Kommentarer

  1. Lavede denne i forgårs, da det skulle jo lidt stærkt.

    Min udgave fik dog lige et skud friskrevet cheddar inden den røg i ovnen – det tvivler jeg på gjorde den dårligere:)

    Næste gang jeg har tømmerhakker, ryger jeg på endnu en omgang (altså ikke at jeg havde det i går…)

    • Yes… vi burde faktisk tilføje denne til en ny kategori “tømmmerhakker” eller “tømmermændsmad”! Det holder altså.

      • “GO MOD TØMMERMÆND” er hermed tilføjet som tag – use it wisely:)

  2. Kasper

    Har jeg overset temperaturen på ovnen, eller skal man bare regne med at hvis en pande kan gå til 250, så er det den rette temperatur?

    • Hej Kasper – nej nok ikke helt – jeg vil smide den ind på 220 og holde øje med den!

Smid en kommentar