Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 14. november 2025

Scroll to top

Top

21 kommentarer

Brændende Kærlighed – opskriften på lykke

Brændende Kærlighed – opskriften på lykke

Brændende Kærlighed en klassisk og meget nem hverdagsret – som praktisk talt ikke kan fejle!

På trods af sit noget metroseksuelle navn dækker Brændende Kærlighed over en klassisk ret med rigelige maskuline elementer som bacon, ost kartoffelmos og ikke mindst smør – og er i den grad comfort food! 

Til denne opskrift skal du også lave vores kartoffelmos.
OPSKRIFT: Kartoffelmos – fed og cremet

Brændende Kærlighed

4.92 fra 25 stemmer
Ret: Aftensmad, Hovedret
Køkken: Dansk
Keyword: bacon, brændende kærlighed, kartoffelmos

Ingredienser

Kartoffelmos (kartoffelmos)

Bacon & løg med Cognac

  • 300 g italiensk pancetta – eller god bacon (gerne i helt stykke)
  • 6 stk stor skalotte løg
  • 1 dl Hønseboullion
  • 1 sjat Cognac
  • 1 god klat smør
  • 1 sjat Olivenolie (til stegning)

Garniture

  • Syltede rødbeder
  • Frisk purløg eller bredbladet persille

Sådan gør du

Kartoffelmos (kartoffelmos)

    Bacon & løg med Cognac

    • Skær baconen i små tern og steg gyldne og sprøde over en god varme på en tør pande – eller med lidt olivenolie.
    • Skær de løgene i meget fine skiver på en mandolin – eller hak dem blot i mindre tern.
    • Tag bacon af panden og stil til side.
    • Svits løgene ved på samme pande, lad den karmelisere.
    • Tilsæt hønsebouillon og lad det koge godt ind.
    • Kom bacon tilbage på panden.
    • Skru let op for varmen, kom et godt skvæt cognac på panden og lad det koge ind et øjeblik – du kan også sætte ild til det, hvis du er i det humør.
    • Slut af med at tilsætte en klat smør.
    Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!

    Brændende Kærlighed, Velbekomme!

    Stik os en kommentar

    Kommentarer

    1. This recipe for Brændende Kærlighed looks so easy and delicious! I love that it includes bacon and creamy mashed potatoes—perfect comfort food. Can’t wait to try making it with the pancetta and cognac for extra flavor.

    2. 5 stars
      I love how you describe Brændende Kærlighed as having ‘masculine elements’ despite its ‘metrosexual name’. The combination of bacon, creamy kartoffelmos, and a splash of cognac sounds like the ultimate comfort food. Can’t wait to try this recipe!

    3. 5 stars
      Great post on Brændende Kærlighed! I chuckled at the contrast between its ‘metrosexual’ name and the hearty, ‘masculine’ ingredients like bacon and butter. Adding a splash of cognac to the bacon and onion mix sounds like a brilliant touch for this comfort food. Looks delicious and easy!

    4. Super fin opskrift på Brændende Kærlighed! Jeg synes især, at tilføjelsen af cognac til bacon og løg virkelig løfter smagen og giver retten et ekstra pift. Det er bestemt værd at prøve, især hvis man vil give klassikeren et lille twist – se mere i jeres kartoffelmos-opskrift, som passer perfekt til.

    5. Super opskrift med klassisk charme! Jeg elsker, hvordan cognac’en tilføjer et raffineret twist til de sprøde bacontern. En ekstra idé kunne være at prøve lidt karamelliseret æble for en sød kontrast til den cremede kartoffelmos i Brændende Kærlighed.

    6. these housewives are highly educated. they hold various degrees and certificates which make them more talented than others.

    7. 5 stars
      I keep up the fantastic work and believe the online website is extremely intriguing.

    8. 5 stars
      Nice taste it was such beautiful food.

    9. Det passer godt i størrelsen til løg og bacon, er dejligt fedtet og holder sig derfor til temaet og giver god smag og lidt ekstra fyld.

    10. that’s so delicious

    11. Jesper Iversen

      Hvor mange personer er opskift til ca

      • 5 stars
        Til ca. 4 voksne, men det afhænger meget af, hvor sultne de er. Jeg har en dreng på 14, der spiser for to, når det falder i hans smag. Men det er nemt at justere mængderne op og ned.

        God fornøjelse!

    12. Kenneth Andersen

      5 stars
      Less is more, var der en der engang sagde. Men hvad hvis man (lidt som I skriver) syntes at pancetta og løg, er lige lidt kød nok. Er der et add-on der giver mening?

      I min simple mandehjerne, ville jeg måske overveje at lave en gang brunet hakket okse, med en eller anden smagsgivning (måske ala en okse-version af Shepherds Pie).

      Andre der har nogle gode/bedre ideer?

      • 5 stars
        Det lyder som en sjov og god ide, der skal være plads til at lege og udvikle sig og maden. Man skal dog nok ikke ændre for meget i forhold til en konkret opskrift, før nogen så siger det ikke er Brændende Kærlighed længere. Men du er jo herre i eget hus, så du kan jo gøre, hvad du vil og kalde det hvad du vil – det skal nok blive godt :)

      • Anne Larsen

        Jeg laver det nogle gange med medister, som jeg har klemt ud af tarmen i små “kødboller”. Det passer godt i størrelsen til løg og bacon, er dejligt fedtet og holder sig derfor til temaet og giver god smag og lidt ekstra fyld.

    13. Ib

      Jeg havde en rest af noget fedt, råt kalvekød og en anden kold rest af noget oksehøjreb.
      Kødet i mindre tern og ind i stedet for bacon. Det blev godt sammen med løgene og fonden (okse).

    14. 5 stars
      Ser virkeligt lækkert ud!

    15. Lækker dansk ret og virkelig en lækker opskrift!

      Takker mange gange herfra

      Steffen Fonvig

    Smid en kommentar

    4.92 from 25 votes (17 ratings without comment)

    Opskrift Vurdering