Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 4. juli 2020

Scroll to top

Top

3 kommentarer

Brændende Kærlighed – opskriften på lykke

Brændende Kærlighed – opskriften på lykke
Aarhusianeren

Brændende Kærlighed en klassisk og meget nem hverdagsret – som praktisk talt ikke kan fejle!

På trods af sit noget metroseksuelle navn dækker Brændende Kærlighed over en klassisk ret med rigelige maskuline elementer som bacon, ost kartoffelmos og ikke mindst smør – og er i den grad comfort food! 

Brændende Kærlighed

5 fra 7 stemmer
Ret: Aftensmad, Hovedret
Køkken: Dansk
Keyword: bacon, brændende kærlighed, kartoffelmos

Ingredienser

Kartoffelmos

  • 1 kg kartofler
  • 1 dl sødmælk
  • 100 g vesterhavsost (eller lignende)
  • 250 g smør
  • 1 drys revet muskatnød
  • salt
  • hvid peber

Bacon & løg med Cognac

  • 300 g italiensk pancetta – eller god bacon (gerne i helt stykke)
  • 6 stk stor skalotte løg
  • 1 dl Hønseboullion
  • 1 sjat Cognac
  • 1 god klat smør
  • 1 sjat Olivenolie (til stegning)

Garniture

  • Syltede rødbeder
  • Frisk purløg eller bredbladet persille

Sådan gør du

Kartoffelmos

  • Skær de skrællede kartofler i mindre stykker og kog dem i letsaltet vand indtil de er helt møre.
  • Hæld vandet fra og sæt gryden tilbage på blusset.
  • Ryst gryden og lade den koge helt tør over lav varme, inden du begynder at piske grundigt med en kartoffel "tramper" eller et piskeris.
  • Tilsæt langsomt sødmælk til gryden og pisk indtil du har en glat, ensartet masse. Hvor meget mælk du skal bruge afhænger en del af kartoflerne, men hvis du hælder lidt i ad gangen, burde det ikke være noget problem at vurdere.
  • Tilsæt osten og lad den smelte ind i massen.
  • Kom så en stor klat smør i og pisk igen.
  • Smag på mosen og pisk den til sidst færdig, mens du langsomt justerer saltmængden og tilsætter peber og muskat.

Bacon & løg med Cognac

  • Skær baconen i små tern og steg gyldne og sprøde over en god varme på en tør pande – eller med lidt olivenolie.
  • Skær de løgene i meget fine skiver på en mandolin – eller hak dem blot i mindre tern.
  • Tag bacon af panden og stil til side.
  • Svits løgene ved på samme pande, lad den karmelisere.
  • Tilsæt hønsebouillon og lad det koge godt ind.
  • Kom bacon tilbage på panden.
  • Skru let op for varmen, kom et godt skvæt cognac på panden og lad det koge ind et øjeblik – du kan også sætte ild til det, hvis du er i det humør.
  • Slut af med at tilsætte en klat smør.
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!

Brændende Kærlighed, Velbekomme!

Stik os en kommentar

Kommentarer

  1. Lækker dansk ret og virkelig en lækker opskrift!

    Takker mange gange herfra

    Steffen Fonvig

  2. 5 stars
    Ser virkeligt lækkert ud!

  3. Ib

    Jeg havde en rest af noget fedt, råt kalvekød og en anden kold rest af noget oksehøjreb.
    Kødet i mindre tern og ind i stedet for bacon. Det blev godt sammen med løgene og fonden (okse).

Smid en kommentar