Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 20. oktober 2021

Scroll to top

Top

8 kommentarer

Brændende Kærlighed – opskriften på lykke

Brændende Kærlighed – opskriften på lykke

Brændende Kærlighed en klassisk og meget nem hverdagsret – som praktisk talt ikke kan fejle!

På trods af sit noget metroseksuelle navn dækker Brændende Kærlighed over en klassisk ret med rigelige maskuline elementer som bacon, ost kartoffelmos og ikke mindst smør – og er i den grad comfort food! 

Til denne opskrift skal du også lave vores kartoffelmos.
OPSKRIFT: Kartoffelmos – fed og cremet

Brændende Kærlighed

4.93 fra 14 stemmer
Ret: Aftensmad, Hovedret
Køkken: Dansk
Keyword: bacon, brændende kærlighed, kartoffelmos

Ingredienser

Kartoffelmos (kartoffelmos)

    Bacon & løg med Cognac

    • 300 g italiensk pancetta – eller god bacon (gerne i helt stykke)
    • 6 stk stor skalotte løg
    • 1 dl Hønseboullion
    • 1 sjat Cognac
    • 1 god klat smør
    • 1 sjat Olivenolie (til stegning)

    Garniture

    • Syltede rødbeder
    • Frisk purløg eller bredbladet persille

    Sådan gør du

    Kartoffelmos (kartoffelmos)

      Bacon & løg med Cognac

      • Skær baconen i små tern og steg gyldne og sprøde over en god varme på en tør pande – eller med lidt olivenolie.
      • Skær de løgene i meget fine skiver på en mandolin – eller hak dem blot i mindre tern.
      • Tag bacon af panden og stil til side.
      • Svits løgene ved på samme pande, lad den karmelisere.
      • Tilsæt hønsebouillon og lad det koge godt ind.
      • Kom bacon tilbage på panden.
      • Skru let op for varmen, kom et godt skvæt cognac på panden og lad det koge ind et øjeblik – du kan også sætte ild til det, hvis du er i det humør.
      • Slut af med at tilsætte en klat smør.
      Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!

      Brændende Kærlighed, Velbekomme!

      Stik os en kommentar

      Kommentarer

      1. Kenneth Andersen

        5 stars
        Less is more, var der en der engang sagde. Men hvad hvis man (lidt som I skriver) syntes at pancetta og løg, er lige lidt kød nok. Er der et add-on der giver mening?

        I min simple mandehjerne, ville jeg måske overveje at lave en gang brunet hakket okse, med en eller anden smagsgivning (måske ala en okse-version af Shepherds Pie).

        Andre der har nogle gode/bedre ideer?

        • 5 stars
          Det lyder som en sjov og god ide, der skal være plads til at lege og udvikle sig og maden. Man skal dog nok ikke ændre for meget i forhold til en konkret opskrift, før nogen så siger det ikke er Brændende Kærlighed længere. Men du er jo herre i eget hus, så du kan jo gøre, hvad du vil og kalde det hvad du vil – det skal nok blive godt :)

        • Anne Larsen

          Jeg laver det nogle gange med medister, som jeg har klemt ud af tarmen i små “kødboller”. Det passer godt i størrelsen til løg og bacon, er dejligt fedtet og holder sig derfor til temaet og giver god smag og lidt ekstra fyld.

      2. Ib

        Jeg havde en rest af noget fedt, råt kalvekød og en anden kold rest af noget oksehøjreb.
        Kødet i mindre tern og ind i stedet for bacon. Det blev godt sammen med løgene og fonden (okse).

      3. 5 stars
        Ser virkeligt lækkert ud!

      4. Lækker dansk ret og virkelig en lækker opskrift!

        Takker mange gange herfra

        Steffen Fonvig

      Smid en kommentar

      Opskrift Vurdering