Brændende Kærlighed – opskriften på lykke
Brændende Kærlighed en klassisk og meget nem hverdagsret – som praktisk talt ikke kan fejle!
På trods af sit noget metroseksuelle navn dækker Brændende Kærlighed over en klassisk ret med rigelige maskuline elementer som bacon, ost kartoffelmos og ikke mindst smør – og er i den grad comfort food!
Til denne opskrift skal du også lave vores kartoffelmos.
OPSKRIFT: Kartoffelmos – fed og cremet

Ingredienser
Kartoffelmos (kartoffelmos)
Bacon & løg med Cognac
- 300 g italiensk pancetta – eller god bacon (gerne i helt stykke)
- 6 stk stor skalotte løg
- 1 dl Hønseboullion
- 1 sjat Cognac
- 1 god klat smør
- 1 sjat Olivenolie (til stegning)
Garniture
- Syltede rødbeder
- Frisk purløg eller bredbladet persille
Sådan gør du
Kartoffelmos (kartoffelmos)
Bacon & løg med Cognac
- Skær baconen i små tern og steg gyldne og sprøde over en god varme på en tør pande – eller med lidt olivenolie.
- Skær de løgene i meget fine skiver på en mandolin – eller hak dem blot i mindre tern.
- Tag bacon af panden og stil til side.
- Svits løgene ved på samme pande, lad den karmelisere.
- Tilsæt hønsebouillon og lad det koge godt ind.
- Kom bacon tilbage på panden.
- Skru let op for varmen, kom et godt skvæt cognac på panden og lad det koge ind et øjeblik – du kan også sætte ild til det, hvis du er i det humør.
- Slut af med at tilsætte en klat smør.
Brændende Kærlighed, Velbekomme!
Stik os en kommentar-
This recipe for Brændende Kærlighed looks so easy and delicious! I love that it includes bacon and creamy mashed potatoes—perfect comfort food. Can’t wait to try making it with the pancetta and cognac for extra flavor.
-
I love how you describe Brændende Kærlighed as having ‘masculine elements’ despite its ‘metrosexual name’. The combination of bacon, creamy kartoffelmos, and a splash of cognac sounds like the ultimate comfort food. Can’t wait to try this recipe! -
Great post on Brændende Kærlighed! I chuckled at the contrast between its ‘metrosexual’ name and the hearty, ‘masculine’ ingredients like bacon and butter. Adding a splash of cognac to the bacon and onion mix sounds like a brilliant touch for this comfort food. Looks delicious and easy! -
Super fin opskrift på Brændende Kærlighed! Jeg synes især, at tilføjelsen af cognac til bacon og løg virkelig løfter smagen og giver retten et ekstra pift. Det er bestemt værd at prøve, især hvis man vil give klassikeren et lille twist – se mere i jeres kartoffelmos-opskrift, som passer perfekt til.
-
Super opskrift med klassisk charme! Jeg elsker, hvordan cognac’en tilføjer et raffineret twist til de sprøde bacontern. En ekstra idé kunne være at prøve lidt karamelliseret æble for en sød kontrast til den cremede kartoffelmos i Brændende Kærlighed.
-
these housewives are highly educated. they hold various degrees and certificates which make them more talented than others.
-
I keep up the fantastic work and believe the online website is extremely intriguing. -
Nice taste it was such beautiful food. -
Det passer godt i størrelsen til løg og bacon, er dejligt fedtet og holder sig derfor til temaet og giver god smag og lidt ekstra fyld.
-
that’s so delicious
-
Hvor mange personer er opskift til ca
-
Less is more, var der en der engang sagde. Men hvad hvis man (lidt som I skriver) syntes at pancetta og løg, er lige lidt kød nok. Er der et add-on der giver mening?I min simple mandehjerne, ville jeg måske overveje at lave en gang brunet hakket okse, med en eller anden smagsgivning (måske ala en okse-version af Shepherds Pie).
Andre der har nogle gode/bedre ideer?
-
Jeg laver det nogle gange med medister, som jeg har klemt ud af tarmen i små “kødboller”. Det passer godt i størrelsen til løg og bacon, er dejligt fedtet og holder sig derfor til temaet og giver god smag og lidt ekstra fyld.
-
-
Jeg havde en rest af noget fedt, råt kalvekød og en anden kold rest af noget oksehøjreb.
Kødet i mindre tern og ind i stedet for bacon. Det blev godt sammen med løgene og fonden (okse). -
Ser virkeligt lækkert ud! -
Lækker dansk ret og virkelig en lækker opskrift!
Takker mange gange herfra
Steffen Fonvig


Kommentarer