Bacon Explosion – ord er overflødige! | | Gastromand.dk Bacon Explosion – ord er overflødige! – Gastromand.dk

Gastromand.dk | 21. October 2017

Scroll to top

Top

50 kommentarer

Bacon Explosion – ord er overflødige!

Bacon Explosion – ord er overflødige!
Familiefaren

Det er efterhånden ikke så tit, at vi på Gastromand decideret rejser os og gør honnør for en ret, hvilket nok skyldes, at vi efterhånden efter 3,5 år har prøvet, smagt og lavet lidt af hvert, men da min Bacon Explosion, hvor der blev brugt intet mindre end 1 kg bacon, blev præsenteret, blev der gjort honnør og endda knebet en lille tåre – et smukt øjeblik af overordenlig skønhed!

Bacon Explosion er en forholdsvis kendt ret og er lavet adskillige gange af glade amatørkokke såvel som anerkendte madblogge, men det skal naturligvis ikke afholde Gastromand for at lave vores udgave.

Thats right..

Thats right..

Anledningen var for mit vedkommende, at den årlige vejfest skulle afholdes. Dem af jer, som ligesom mig er etableret husejer, i villakvarter med ligusterhække og alt hvad der dertil hører, ved nok godt, at der kan herske en form for rivalisering mellem naboerne om hvem der først får slået græsset om søndagen, klippet hækken og renset fliserne foran huset. Men der hersker også en konkurrence om hvem der til vejfesten leverer den mest spændende og krævende grillret. Jeg havde nogle år tilbage leveret pulled pork til alles store overraskelse og ikke mindst anerkendelse, så i år tænkte jeg, at det 1 kg bacon jeg havde valgt at smide i retten nok skulle dupere! Og det gjorde det bestemt også.  Bemærk, at jeg har valgt at fordele de 800 gram kød på to ruller, da vores typiske bacon i Danmark ikke er stort nok til at dække 800 gram fars.

God fornøjelse.

4.0 from 1 reviews
Bacon Explosion
Forfatter: 
Kategori: Hovedret
Køkken: Amerikansk
Forberedelsestid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal personer: 8-10
 
Ingredienser
Krydderiblanding til fars
  • 1 tsk tørret basilikum
  • 1 tsk st. koriander
  • 0,5 spsk salt
  • 0,5 spsk røg salt
  • 1 spsk brun farin
  • 1 tsk fennikelfrø
  • 1 tsk sorte peberkorn
  • 1 tsk paprika
  • 1 tsk knust chili
  • 2 æg
  • 1 sjat rødvin
Resten
  • 1 kg bacon 7-8 pakker
  • 800 gram hakket svine eller okse - men af naturligvis af højeste kvalitet
  • 2 pakker chorizopølse i skiver
  • 2 store håndfulde revet ost fx gouda eller lignende
  • 1 grøn peber
  • 1 gul peber
  • 1 af deciliter hjemmelavet barbecue sauce
Tilberedning
Krydderiblanding til fars
  1. Smid hele blandingen i en morter eller en dry-grinder og gik det en ordentlig omgang. Fordel det i farsen sammen med æg og rødvin. Smid det på køl imens du fletter, og der har jeg smidt en link til en youtube video, da det vil tage alt for længe at beskrive.
Resten
  1. Tag to pakker bacon og steg dem på en varm pande, fedtstof er ikke nødvendigt, imens skæres pølsen i strimler og skær peberfrugterne i små stykker. Riv osten groft fordel blandingerne i to lige store bunker. Tag farsen ud og fordel det i to bunker og mas det ud på to stykker bagepapir, det skal være så flat som muligt
  2. Pensel det nu med barbecue saucen (sørg for du har noget tilbage til senere) og smid fyldet på.
  3. Knust baconen med håndkraft og fordel det på begge stykker fars.
  4. Nu skulle du gerne have to stykker bagepapir med fars, barbecue sauce, fyld og bacon. Så er det tid til at du laver dine to fletninger af bacon. Gør det oven på bagepapir, så er det meget lettere at flytte rundt med.
  5. Når du har flettet dit bacon så ruller du farsen til en pølse og sikrer dig, at der er plads til fyldet, hvis ikke, ja så tag hellere lidt fra. Når du har rullet svinet, så skal det vippes forsigtigt ned på baconmåtten, det samme gør du med den anden pølse. Så er du sådan set klar til grillen, hvor jeg vil anbefale du bruger en kulgrill med indirekte varme.
  6. Rullerne skal have omkring 30 min og en kernetemperatur på noget der ligner 75 grader. Lige når du har smidt dem på, så pensel dem med lidt barbecue sauce, som du gerne skulle have noget tilbage af. Du skal nok forvente, at det brænder en lille smule pga. sukkeret i saucen, men det gør intet! Det kommer ikke til at smage brændt. Åben et par bajere og nyd nu synet!
Du mixer selv dine krydderier og har du en grinder, så går det let som en leg..

Du mixer selv dine krydderier og har du en grinder, så går det let som en leg..

Giv gerne farsen krydderi med rund hånd!

Giv gerne farsen krydderi med rund hånd!

Flette, flette, flette...

Flette, flette, flette…

Som sagt ville det tage lysår at beskrive fremgangsmåden, så I får lige et link i stedet:

Tilbehør...

Tilbehør…

Lidt som en pizza ikke :-)

Lidt som en pizza ik’ :-)

Ready to rock...

Ready to rock…

Så er der bare tilbage at servere og nyde aftenen...

Så er der bare tilbage at servere og nyde klapsalverne…

Det er en voldsom ret, ja mest grundet 1 kg bacon, som vi er meget stolte over, at have presset ind i retten. Du kan sagtens ændre på krydderblandingen og naturligvis også snyde lidt med barbecue saucen, hvis du ikke lige gider lave den selv, men så igen, du er jo Gastromand ikke?

Det var da en smuk afslutning på en smuk sommer, var det ikke?!

Kommentarer

  1. Theis

    Umiddelbart lyder det som en fantastisk opskrift men 800 kg svinekød der er vidst mad til det næste år

    • Theis

      Bacon kød forholder er i hvert fald ude af proportioner :)

    • Man er jo Gastromand Theis, men jo der var rigeligt!

  2. oesterlindet

    Det ser lækkert ud, den låner jeg lige og afprøver den på søndag, hvor vi skal have et par venner til aftensmad. Hvad har du brugt som tilbehør?

    • Hey Der – det blev til en omgang “Cole-dorf-salat” – et slags mix af coleslaw og waldorf-salat, som jeg bixede sammen, egentlig bare en god almindelig coleslaw dog holdt lidt mere syrlig og så med æbler, valnødder og lidt blegselleri – det fungerede ganske fint!

  3. Jeg ser rigtigt lækkert ud! Jeg plejer i stedt for peberfrugt at putte stegte svampe i for at tilføje umami, ligesom jeg også putter Worcestershiresauce i marina den af samme grund. Den med chorizoen skal prøves.

    • God stil Thomas, faktisk burde jeg opdatere opskriften og smide en håndfuld svampe i – det lyder ikke dumt!

    • jens

      Med alt det bacon kød og ost ville jeg ellers mene der var tilført rå mængder umami

  4. Brian Gerning

    Er almindeligt bacon, som man køber i skiver alle steder, langt nok til at lave flettet?

    • Hej Brian – ja i dette tilfælde var det, jeg havde lidt svært ved at få det til at strække langt nok, men det gik, alternativt skulle man købe en stort stykke og skære selv, men det bliver nok svært at skære tyndt nok medmindre man lige har en pålægsmaskine ved hånden (speaking of which) hvorfor pokker har vi aldrig testet sådan en fætter – Note to self :-)

  5. Mace

    Men inspiration i en pulled pork burger, så tror jeg denne kunne gøre sig godt i en burgerbolle smurt med en god strærk BBQ sovs og en omgang coleslaw på toppen. Tror det skal være menuen til næste års vejfest :o)

    • Så er du i hvert fald sikker på, at have leveret den bedste og mest maskuline ret Mace – go for it!

  6. Madten

    Er blændet ko eller svin at fortrække?

    Hvis man kaster lidt snor omkring, tror i så den ville kunne holde til at komme på spyd over grill?

    Hvorfor har det taget mig såååå lang tid at finde denne fantastiske hjemmeside?

    • Velkommen til da – mjaa – det er vel en gåde i sig selv :-) Men altid dejligt at se nye besøgende. Jeg ville nok gå efter swein all the way. Den er meget tung, så det skal snøres virkelig godt, men jeg skal ikke udelukke at det kunne lade sig gøre, hvis det lykkes, så sig endelig til!

  7. Jeppe

    Hej,

    Kan man lave denne opskrift i ovn? Og i så fald, ved hvilken temperatur og hvor lang tid skal den have?

    Mvh Jeppe

  8. Hej Jeppe,

    Det kan du helt sikkert, 30 minutter ved 180 grader og så tager du den ud og giver den lidt ekstra marinade og så 30 minutter igen – den skal nok have 75 grader i kernetemperatur, som den muligvis opnår inden da. Ellers er det naturligvis vigtigt, at dit bacon bliver svitset godt af, men jeg vil skyde på dette passer nogenlunde.

    God fornøjelse

    • Jeppe

      Hej igen,

      Det blev et meget langsomt svar. Når du skriver, at baconen skal svitses godt af: Er det så i ovnen, som vist i videoen, eller er det umiddelbart før eller efter fletning? Jeg skal prøve retten af i morgen, så vil bare sikre mi at alle detaljer er på plads.

      Mvh Jeppe

      • Det er under forløbet Jeppe, så i ovnen når den er flettet! Knæk og bræk…

  9. Morten Linnebjerg

    Lige den ret jeg skal lave til en gang mandehørm, har dog ingen grill og vil høre om den kan laves i ovn og evt hvilke grader
    Mvh
    Morten

  10. Hej Morten – sådan skal det være da, hvis du lige ser kommentaren ovenfor, så har jeg forsøgt at give et svar :-)

  11. Morten Linnebjerg

    Det havde jeg ikke lige set :) tak for svar og god inspiration :0)

    • Det skal du ikke tænke på Morten – tak for det – håber det bliver godt!

  12. Anders Frederiksen

    Hvor er det smukt, man er jo rørt til tårer. Den skal på menuen til det store kød orgie med klatredrengene

    • Man fristes næsten til at sige: et smukt øjeblik af overordentlig skønhed :-) tak Anders, det kan kun blive godt!

  13. Søren Pedersen

    Så er opskriften til næste pokeraften i huset
    :)

    • Verdensklasse – det vil glæde en gammel Pokers spiller som den kære Webmaster at høre…

      • Baconexplosion og et slag Texas Hold’Em – det bliver et kæmpe jatak herfra!

  14. Baconator

    800 kg er tæt på et ton, så det skulle tage nogle år at få ben at gå på.
    Derimod er 800 g lige nok til et aftensmåltid.

    • Jeg har svært ved at se problemet her :-) Opskrift rettet – tak for det!

  15. Tommy

    Man kan godt udvidde baconflettet, således at man ligger 2 strimler i forlængelse og lader dem overlappe lidt. Jeg har tidligere lavet ruller der var på omkring 4kg stykket :)

    • Tommy – Gastromand salutes you! So far – bedste kommentar indtil videre – og gået godt!

  16. vagnr

    Hej

    Vi havde de voksne “knægte” på besøg i går, ville overraske dem med BE, viste den i ovnen, nåhhh, Bacon Explosion, det fik vi til superbowl, det var IKKE fedt, eller rettere, for fedt!

    Surt for den gamle her, men det vendte helt da de fik smagt på “dyret”.

    Der var vist opskriften til forskel, den de fik til superbowl var fyldt med medisterfars (yrk), “min” med halvt gris, halvt okse, ellers din opskrift, dog med semidried tomater i stedet for halvdelen af peberfrugten.

    Så den er mere end godkendt! Det samme gælder barbecuesaucen J

    • Den er den slags kommentarer som gør det hele arbejdet med at smide indlæg op Vagnr – tak for det, og fedt du lige kunne give dem en på opleveren. Ingen tvivl om, at kød stiller en kæmpe rolle her og snedigt med lidt tomat, jeg gætter på det måske har givet et lidt mere saftigt stykke kød ikke?

  17. vagnr

    “jeg gætter på det måske har givet et lidt mere saftigt stykke kød ikke?”

    Kødet var pænt saftigt, ja!

    • Rock on Vagn – sådan skal det være! Ser frem til de varme himmelstrøg, så skal der uden tvivl laves mere af denne ret…

  18. Hejsa :-)
    Hvad er forskellen på om jeg bruger svin eller oksekød?

    • Hej Hanne.

      Smagen er forskellen – om man er til det ene eller det andet, er vist en smagssag! :)

  19. Okay

  20. Ups – tusind tak for svaret

  21. Dorthe

    Skal lave mad til 35 mænd og på menuen må BE nødvendigvis være at finde. Det er min BE debut – men er jo i trygge “hænder” med al den erfaringsudveksling.
    I videoen forsteges den flettede baconmåtte. Men det er ikke planen ifm BE – vel ?

    • Hej Dorthe, nej det skal man ikke, men pas på med for meget varme, for det kan hurtige branke – fedt du lige laver med til 35 mænd med inspiration fra Gastromand! Thumps up herfra…

  22. Stella

    hårh…. den ret er jeg da nødt til at afprøve, jeg er jo dedikeret baconfan :)

    • Aren’t we all Stella :-) Fyr den af og lad os høre hvordan det blev?

  23. kkg

    Er ny her på siden, så startede stille ud med denne opskrift ? valgte dog at lave den i en rulle istedet for 2 synes det gir mere til øjet ? men super lækkert blev det ikke sidste gang den bliver lavet ?

    • Fedt kkg! Dejligt at høre – det kan sagtens lade sig gøre – ellers har jeg også set nogle gå den helt anden vej og lave mange små hapseere! Det ser sygt lækkert ud! Lidt som Sliders!

  24. Tine Buus

    Den ser rigtig lækker ud og skal helt klart prøves.
    Her hjemme har jeg et par gange haft succes med baconbombe, letkogt (max 5 min) broccoli eller blomkål pakkes ind i fars og derefter i flettet bacon og så i ovnen en times tid, måske lidt mere “sund” og gør måske lykke hos dem der gerne vil spare på lidt kalorier ;o)

Smid en kommentar

Vi er taknemlige for din vurdering af opskriften: